Annonce
Sønderborg

24-årig varetægtsfængslet for knivstikkeri: Politiet var klar til at bremse ubudne gæster ved retten 

Politiet tog ingen chancer , da en 24-årig mand skulle fremstilles ved grundlovsforhør i Sønderborg. De to patruljevogne er ikke med på billedet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der blev ikke taget chancer i forbindelse med et grundlovsforhør i retten i Sønderborg, hvor en 24-årig blev sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter.
Annonce

Sønderborg: Politiet og anklagemyndigheden tog ingen chancer lørdag formiddag, da en 24-årig formodet gerningsmand skulle fremstilles for en dommer mistænkt for knivstikkeri i en lejlighedsopgang på Søstjernevej - tidligere Kærhaven - i Sønderborg.

Der holdt to patruljevogne med betjente udenfor retsbygningen i tilfælde af venner eller bekendte skulle dukke op for at "hilse" på den 24-årige, der blev ført ind i retten i håndjern. Der kom tre kvinder, men de forlod hurtigt retsbygningen igen.

Der var heller ikke noget at komme efter, da senioranklager Kasper Nygaard Jensen begærede dørlukning med den begrundelse, at der kan være en medgerningsmand på fri fod. Det tog dommer Leon Fredgaard til efterretning, og derefter blev dørene lukket for pressen.

Annonce

Grov vold

Den 24-årige blev ved grundlovsforhøret sigtet for den grove voldsparagraf 245 - legemesangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter - ved den 19. februar ved 03.00-tiden i en lejlighedsopgang på Søstjernevej i forening med en ukendt gerningsmand at have stukket en 28-årig mand overfladisk i brystet og maven samt tildelt manden et knivstik i venstre balle. Den 28-årige blev kørt til skadestuen på Aabenraa Sygehus, men han blev ikke alvorligt kvæstet ved overfaldet.

På grund af de lukkede døre er det uvist, hvad der ligger til grund for overfaldet, men politikommissær Jens Peter Rudbeck har tidligere forklaret til JydskeVestkysten, at gerningsmændene dukkede op midt om natten, fordi de angiveligt har et mellemværende med den 28-årige.

Den 24-årige nægtede ved grundlovsforhøret at stå bag overfaldet. Anklagemyndigheden er dog af den opfattelse, at manden har været tilstede den pågældende nat, og derefter blev manden varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce