Annonce
Kolding

Politiet i sag om glemt, død mand: Der må være tale om kommunikationsbrist

Ifølge politiet blev pårørende underrettet om dødsfaldet, da Kurt Klausen var død i sin lejlighed her i Midtgården. Hvem det er, vil politiet ikke svare på - og hjemmehjælpsfirmaet kendte ikke til nogen pårørende. Foto: Søren Gylling
Annonce

Kolding: Heller ikke politiet påtager sig ansvaret for, at 65-årige Kurt Klausen kom til at ligge død i sin lejlighed i Midtgården i Kolding i 10 dage, før et alvorligt svigt blev opdaget, så hans lig blev hentet og bragt til krematoriet.

- Der må være tale om en kommunikationsbrist mellem de involverede. Det er dybt beklageligt, og det er en ærgerlig sag, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Søren Frederiksen.

Efter at have læst politiets egne notater om sagen forklarer han, at politiet var til stede i lejligheden i Midtgården den 7. oktober for at vurdere, om der var tale om et naturligt dødsfald. Det er almindelig procedure, når et menneske findes dødt.

- Vi konstaterer, at der ikke er tale om en politisag, så vi overdrager nøglerne til Kære Pleje. Nu har politiet ikke mere med sagen at gøre, siger vicepolitiinspektøren.

Ifølge en kusine til den afdøde har hun i sin søgen efter sin døde fætter fået oplyst hos jer, at nøglerne til lejligheden blev afleveret af Kære Plejes medarbejdere hos jer den 8. oktober, og at der i jeres notater i den forbindelse står, at "lejligheden er tom"?

- Det kan jeg ikke umiddelbart se. Jeg kan bare se, at nøglerne er blevet indleveret, og at vi har noteret, at "de pårørende er underrettet om dødsfaldet". Vi har også fået en anmodning om at få nøglerne til lejligheden udleveret. Det kan sagtens være, at vi har vidst, at der var en pårørende, som hjemmeplejen ikke kendte til. Men den betjent, som taler med kusinen, tænker: Kan det utænkelige være sket, og derfor sender han en patrulje ud til adressen, hvor den døde mand bliver fundet.

Blev nøglerne udleveret?

- Det kan jeg ikke udtale mig om.

Hvilken pårørende er der tale om?

- Det har jeg ikke noget grundlag for at udtale mig om.

Har politiet slet ikke noget ansvar for, at Kurt Klausen lå død i sin lejlighed i 10 dage?

- Det skal jo aftales hvem, der tager sig af hvad. Det skulle selvfølgelig have været på plads. Her har de involverede parter ikke fået koordineret. Det er dybt beklageligt, og for vores vedkommende så er det god skik også at vejlede om, hvad der skal ske i sådan en sag. Men overordnet set er det en fælles opgave, og uanset hvad så er der noget, vi skal følge op på, siger Søren Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce