Annonce
Haderslev

Politiet: Ingen dyremishandling på Haugaard

Gram Slot byder velkommen til økodag på Vedsted Cotel og lukker kørerne på græs.Foto: Timo Battefeld

Forleden modtog politiet i Haderslev en anmeldelse om dyremishandling på Haugaard, idet der var meldinger om en død ko på marken.

Annonce

GABØL: Politiet i Haderslev modtog forleden en anmeldelse om dyremishandling på Ribevej 75 i Gabøl. Den adresse der huser Haugaard, som ind til for få uger siden blev drevet af Jette Jacobsen, der med 500 økologiske malkekøer, som tilsammen producerede 14.000 liter mælk om dagen, blev regnet for en af landets største producenter af økologisk mælk.

-Det er korrekt, at vi modtog en anmeldelse, og tidligt næste morgen kørte vi ud for at tjekke ejendommen. Det er også korrekt, at der var spor af en død ko, men den havde været syg i flere dage forinden, og dens liv stod ikke til at redde. Der var ellers gjort alle forsøg på at redde den. Vi kontrollerede hele ejendommen, som vi skal i sådanne sager, dog uden at finde mistænkelige forhold, og derfor blev der ikke rejst nogen sag, forklarer politikommissær Morten Alslev.

Annonce

Foregår forsvarligt

Kurator Anders Tourlin Kolte fra advokatfirmaet Fink i Aabenraa er pt. på ferie, men indtil han er tilbage, er det hans kollega Preben Gundersen, der skal sikre, at Haugaard drives forsvarligt.

-Konkursboet har 10 medarbejdere ansat til at sikre driften på gården. Når der for eksempel skal købes foder, skal vi her på kontoret garantere leverandørerne, at de kan få deres penge, fordi der er jo i princippet ingen penge i konkursboet, men der er trods alt en daglig omsætning på gården, forklarer Preben Gundersen.

Hvorvidt Haugaard sælges med eller uden dyr, og hvornår ved han og kontoret endnu intet om:

-Der er mange ting der skal gennemgås og vurderes, og vi skal også først have alle kreditorer opgjort, så hvad der skal ske, står endnu hen i det uvisse.

Han forsikrer dog, at driftet foregår forsvarligt i samråd med kyndige plante- og kvægavlskonsulenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce