Annonce
Haderslev

Politiet: Ingen dyremishandling på Haugaard

Gram Slot byder velkommen til økodag på Vedsted Cotel og lukker kørerne på græs.Foto: Timo Battefeld

Forleden modtog politiet i Haderslev en anmeldelse om dyremishandling på Haugaard, idet der var meldinger om en død ko på marken.

GABØL: Politiet i Haderslev modtog forleden en anmeldelse om dyremishandling på Ribevej 75 i Gabøl. Den adresse der huser Haugaard, som ind til for få uger siden blev drevet af Jette Jacobsen, der med 500 økologiske malkekøer, som tilsammen producerede 14.000 liter mælk om dagen, blev regnet for en af landets største producenter af økologisk mælk.

-Det er korrekt, at vi modtog en anmeldelse, og tidligt næste morgen kørte vi ud for at tjekke ejendommen. Det er også korrekt, at der var spor af en død ko, men den havde været syg i flere dage forinden, og dens liv stod ikke til at redde. Der var ellers gjort alle forsøg på at redde den. Vi kontrollerede hele ejendommen, som vi skal i sådanne sager, dog uden at finde mistænkelige forhold, og derfor blev der ikke rejst nogen sag, forklarer politikommissær Morten Alslev.

Annonce

Foregår forsvarligt

Kurator Anders Tourlin Kolte fra advokatfirmaet Fink i Aabenraa er pt. på ferie, men indtil han er tilbage, er det hans kollega Preben Gundersen, der skal sikre, at Haugaard drives forsvarligt.

-Konkursboet har 10 medarbejdere ansat til at sikre driften på gården. Når der for eksempel skal købes foder, skal vi her på kontoret garantere leverandørerne, at de kan få deres penge, fordi der er jo i princippet ingen penge i konkursboet, men der er trods alt en daglig omsætning på gården, forklarer Preben Gundersen.

Hvorvidt Haugaard sælges med eller uden dyr, og hvornår ved han og kontoret endnu intet om:

-Der er mange ting der skal gennemgås og vurderes, og vi skal også først have alle kreditorer opgjort, så hvad der skal ske, står endnu hen i det uvisse.

Han forsikrer dog, at driftet foregår forsvarligt i samråd med kyndige plante- og kvægavlskonsulenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce