Annonce
Haderslev

Politiet: Ingen dyremishandling på Haugaard

Gram Slot byder velkommen til økodag på Vedsted Cotel og lukker kørerne på græs.Foto: Timo Battefeld

Forleden modtog politiet i Haderslev en anmeldelse om dyremishandling på Haugaard, idet der var meldinger om en død ko på marken.

GABØL: Politiet i Haderslev modtog forleden en anmeldelse om dyremishandling på Ribevej 75 i Gabøl. Den adresse der huser Haugaard, som ind til for få uger siden blev drevet af Jette Jacobsen, der med 500 økologiske malkekøer, som tilsammen producerede 14.000 liter mælk om dagen, blev regnet for en af landets største producenter af økologisk mælk.

-Det er korrekt, at vi modtog en anmeldelse, og tidligt næste morgen kørte vi ud for at tjekke ejendommen. Det er også korrekt, at der var spor af en død ko, men den havde været syg i flere dage forinden, og dens liv stod ikke til at redde. Der var ellers gjort alle forsøg på at redde den. Vi kontrollerede hele ejendommen, som vi skal i sådanne sager, dog uden at finde mistænkelige forhold, og derfor blev der ikke rejst nogen sag, forklarer politikommissær Morten Alslev.

Annonce

Foregår forsvarligt

Kurator Anders Tourlin Kolte fra advokatfirmaet Fink i Aabenraa er pt. på ferie, men indtil han er tilbage, er det hans kollega Preben Gundersen, der skal sikre, at Haugaard drives forsvarligt.

-Konkursboet har 10 medarbejdere ansat til at sikre driften på gården. Når der for eksempel skal købes foder, skal vi her på kontoret garantere leverandørerne, at de kan få deres penge, fordi der er jo i princippet ingen penge i konkursboet, men der er trods alt en daglig omsætning på gården, forklarer Preben Gundersen.

Hvorvidt Haugaard sælges med eller uden dyr, og hvornår ved han og kontoret endnu intet om:

-Der er mange ting der skal gennemgås og vurderes, og vi skal også først have alle kreditorer opgjort, så hvad der skal ske, står endnu hen i det uvisse.

Han forsikrer dog, at driftet foregår forsvarligt i samråd med kyndige plante- og kvægavlskonsulenter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce