Annonce
112

Politiet jagtede formodet spritbilist på motorvejen

Det kom til en biljagt på Esbjerg-motorvejen mandag aften, hvor en 36-årig mand i første omgang nægtede at standse. Arkivfoto: Michael Bager

Esbjerg: En 36-årig mand fra den østlige del af Esbjerg er blevet sigtet for en række alvorlige færdselsforseelser efter en biljagt på Esbjerg-motorvejen mandag klokken 18.

Politiet fattede mistanke til manden, der kørte i en grå Seat varebil, og betjentene ønskede at teste manden for spiritus.

Manden blev bedt om at standse omkring afkørslen ved Korskroen, men i stedet trådte han på speederen.

- Det kom til en biljagt med en del politi involveret, og det tog 11 minutter at få standset manden i den grå Seat, fortæller Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Han oplyser, at manden er blevet sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse, kørsel uden førerret og for kørsel i nødsporet.

Manden blev taget med på politigården, hvor han fik udtaget en blodprøve, der skal vise, om mistanken om spritkørsel var korrekt./ jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce