Annonce
Indland

Politiet sigter mand efter håndgranat-trussel mod jobcenter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I Kalundborg og omegn var der markant flere betjente på gaden end normalt i kølvand på trusler mod jobcenter.

Politiet har mandag eftermiddag været talstærkt til stede i Kalundborg og de omkringliggende byer. Årsagen var trusler mod et jobcenter, hvor blandt andet en håndgranat blev nævnt.

En mand fremsagde klokken 14.21 de verbale trusler mod jobcentret, oplyser kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Camilla Schouw Broholm.

Herefter fulgte cirka to timers intensiv jagt på personen i både Kalundborg og omegn.

Det lykkedes kort før klokken 16.30 at anholde en mand mistænkt for at have truet jobcentret, oplyser politiet på Twitter.

- Klokken 16.23 fik politiet kontakt til en bil, hvor en 24-årig mand fra Kalundborg blev standset. Han var angiveligt på vej for at melde sig selv til politiet, skriver politiet.

- Han blev anholdt uden dramatik og sigtet for trusler, lyder det videre.

Manden vil i løbet af aftenen blive afhørt. Herefter vil det blive vurderet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør tirsdag. Det vil i så fald ske ved Retten i Holbæk.

Betjente ledte efter manden i godt to timer, men havde en idé om, hvem man var på jagt efter.

Indsatsen betød, at der var markant flere betjente at spotte i Kalundborgs gader. Det samme gjaldt i de mindre byer omkring Kalundborg, da politiet også ledte efter manden her.

- Vi kan ikke sige noget om, hvordan truslerne konkret er blevet fremsagt. Men jobcentret er lukket ned, sagde Camilla Schouw Broholm tidligere på dagen.

Truslen skete på jobcentret, der ligger på Torvet i Kalundborg.

Foruden at lede efter den mistænkte mand var politiet til stede i området for at skabe tryghed for borgerne, tilføjer Camilla Schouw Broholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce