Annonce
Nordtyskland

Politiet lige syd for grænsen holder øje med illegale turister

Politiassistent Hans-Willi Wulf startede sig vagt ved stationen i Niebüll onsdag morgen og stødte på masser af håndværkere, men ingen turister. Foto: Arndt Prenzel.
Frem mod påskeferien holder myndighederne skarpt øje med, at ingen turister ulovligt rejser til øerne i Vadehavet eller kommer fra andre delstater og dermed opholde sig illegalt i Slesvig-Holsten.

NIEBÜLL: Kort for påskeferiens begyndelse bliver myndighedernes kontroller i Nordfrisland skærpet markant. Politiet tjekker også ved biltoget til Sild.

- Foreløbig er vi dog ikke stødt på nogen turister, lyder facit onsdag ved middagstid.

Politiet forventer heller ikke turister i stor stil til. Alle ved formentlig, at det er forbudt at rejse til øerne i Vadehavet for andre end de faste beboere, pendlere og andre med et nødvendigt ærinde, vurderer myndighederne.

Derfor er der heller ikke indkaldt ekstra mandskab.

Politiassistent af første grad, Hans-Willi Wulf, startede sin vagt ved biltogets afgangsstation i Niebüll onsdag morgen klokken fire. I morgentimerne stod kassevognene kofanger ved kofanger.

Annonce

Jeg kan jo godt forstå, hvis ejere af ferieboliger specielt fra storbyerne gerne vil tilbringe påskeferien i de rammer, de selv har indrettet til formålet.

Forvaltningsdirektør Wolfgang Sappert.

Håndværkere holdt i kø

- I de første seks timer, skulle vi først og fremmest tjekke håndværkere. Frem til klokken ti var der tale om cirka 250 køretøjer. Det vil heller ikke ændre sig fremover, vurderer Hans-Willi Wulf.

Forvaltningen i kommunalfællesskabet Südtondern vil også øge kontrollen. Det gælder specielt i forhold til personer, der ejer ferieboliger i området. De pågældende kan lade sig friste af feriedage, pæne vejrudsigter og lave priser på brændstof.

- Men bliv venligst hjemme på den faste bopæl, siger forvaltningsdirektør Wolfgang Sappert.

Südtondern rummer adskillige turistområder, hvor borgere fra hele Tyskland ejer ferieidyller. Det gælder specielt i landsbyer som Dagebüll, Emmelsbüll-Horsbüll eller Aventoft.

Har indrejseforbud

- Jeg kan jo godt forstå, hvis ejere af ferieboliger specielt fra storbyerne gerne vil tilbringe påskeferien i de rammer, de selv har indrettet til formålet, understreger Wolfgang Sappert.

Han beder imidlertid om forståelse for, at det på grund af det nuværende kontaktforbud kun er tilladt i undtagelsestilfælde frem til den 19. april.

Indtil denne dato er der også indrejseforbud for turister fra andre delstater i Slesvig-Holsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce