Annonce
Kolding

Politiet lukker ned for torvedage: Grønthandler gennem 40 år leverer til døren i stedet

I over 40 år har Tommy Lomholt solgt grøntsager på Akseltorv til torvedage, men nu er det foreløbig slut. Tommy Lomholt vil dog levere grønt til koldingensernes døre om torsdagen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Torvedage bliver af politiet anset som værende et arrangement, og derfor bliver der lukket ned for torvedagene på Akseltorv, indtil restriktionerne igen er løftet.

Kolding: I hundredvis af år er der blevet solgt friske grøntsager, nyopgravede kartofler og hjemmelagret ost på torvedage i Kolding. Man har kendt til torvehandel i byen siden 1447, men nu sættes der en stopper for torvedagene for en stund. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Politiet betegner nemlig torvedage som et arrangement, og da det på grund af coronakrisen er forbudt at samles flere end ti personer, vil torvedagene for en stund være sat på pause.

"En torvedag med opstilling af boder mv. vurderes som udgangspunkt at være et arrangement eller lignende, som ikke er tilladt i medfør af de nye regler, der som udgangspunkt fortolkes bredt under hensyn til formålet hermed. En torvedag med boder mv. vil derfor som udgangspunkt være forbudt, såfremt der deltager flere end 10 personer," skriver politiet i deres beskrivelse af de forskellige restriktioner, coronakrisen har medført.

Annonce

Rigspolitichefen siger, at man ikke må være samlet mere end ti mennesker, og der kommer jo mere end ti mennesker til torvedage, så jeg har fuld forståelse for, at der bliver lukket ned. Det er en tradition for både os og kunderne, men i de her tider må vi alle gøre en indsats, siger Tommy Lomholt, der roser Kolding Kommune i forbindelse med kommunikationen omkring nedlukningen.

Tommy Lomholt, grønthandler

Få grønt til døren

I mere end 40 år har Tommy Lomholt solgt friske og hjemmegroede grøntsager på til torvedage i Kolding. Han er naturligvis ærgerlig over, at der foreløbigt er sat en stopper for torvedagene, men han kan godt se det fornuftige i beslutningen.

- Rigspolitichefen siger, at man ikke må være samlet mere end ti mennesker, og der kommer jo mere end ti mennesker til torvedage, så jeg har fuld forståelse for, at der bliver lukket ned. Det er en tradition for både os og kunderne, men i de her tider må vi alle gøre en indsats, siger Tommy Lomholt, der roser Kolding Kommune i forbindelse med kommunikationen omkring nedlukningen.

Koldingenserne vil dog stadig kunne få fat i Tommy Lomholts grøntsager. I den kommende tid vil han nemlig levere grøntsager ud til folks døre.

- Vi gør det sådan, at folk kan sende en sms til mig, og så kommer vi til Kolding om torsdagen og sætter varerne ved folks døre. Jeg har ikke nogle hjemmeside, så det skal ske over sms, fortæller Tommy Lomholt.

Han har allerede fået de første bestillinger, og det er noget, der varmer.

- Vi skal alle hjælpe hinanden i denne tid, siger han.

Man kan bestille grøntsager hos Tommy Lomholt på sms til nummeret 60 82 30 27.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce