Annonce
112

Politiet måtte opløse to grupper festende unge: Et sted var det endt i slagsmål

Arkivfoto: Michael Bager
Politiet oplever en stigning i antallet af unge, der fester, drikker og sviner på forskellige pladser alle ugens dage. Forældrene har ansvaret, slår politikommissær fast.
Annonce

SKJERN: Selvom der var to dage til weekend, forhindrede det ikke to grupper unge mennesker i at feste onsdag aften.

Først måtte politiet klokken 19.05 ud til en samling unge, der larmede og spillede musik ved Kirkeskolen i Skjern. Her bad betjentene de unge, der stammer fra Skjern, Tarm, Velling, Sædding, Bølling og Ådum om at forføje sig og noterede navnene på dem.

Nogle timer senere var den gal ved bålpladsen på rideskolen på Skyggevej, hvor fire unge mænd havde valgt at slå sig ned og slukke tørsten med øl. Den formodentlig hyggelige stemning tog dog i løbet af aftenen en drejning, da nogle af de unge mænd, der alle kendte hinanden, kom op at toppes, og en af dem endte med af få flere slag, hvorved hans briller gik itu.

Politiet noterede sagen på døgnrapporten, men ingen af de unge mænd ville umiddelbart tage anmeldelsen videre, hvorfor politiet i første omgang ikke gør mere ved sagen.

Annonce

Stigning efter corona

Politikommissær Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing siger, at patruljerne i øjeblikket oplever særdeles mange forsamlinger af unge, der fester og larmer forskellige steder - og det gælder ikke kun her i kommunen.

- Det er sket her i løbet af foråret. De unge samler sig ved børnehaver og spejderhytter, hvor de sviner med flasker og larmer, siger han.

- Det er mere reglen end undtagelsen, at de sidder og drikker og sviner alle ugens dage.

Bjarne Højgaard formoder, at det kan være coronanedlukningen og dermed de unges mulighed for at forsamle sig andre steder, der er grund til de mange sager.

I tilfælde, hvor de unge er under 18 år, kontakter politiet forældrene og fortæller dem, at det er deres ansvar og beder dem tale med deres unge, om hvordan man opfører sig og rydder op efter sig selv.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce