Annonce
Esbjerg

Politiet måtte trække stave: Otte soldater anholdt efter slagsmål

Det var hollandske soldater, der lavede ballade i Esbjerg natten til søndag.

Opdateret klokken 9.20:

Hollandske soldater på øvelse i Oksbøl kom natten til søndag i slagsmål i Esbjergs natteliv og kan nu se frem til bøder.

Annonce

Esbjerg: Betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi så sig nødsaget til at trække stave og bruge politihunde som sikkerhed, da de natten til søndag blev mødt af en flok aggressive, hollandske soldater i Skolegade i Esbjerg.

En patrulje var kørt til stedet klokken 02.50 efter en anmeldelse om slagsmål, og da de kom derhen, anholdt de først en hollandsk soldat for at have skubbet en anden mand så meget, at han faldt omkuld. Syv andre hollandske soldater ville blande sig - de blev alle anholdt.

- Da vores folk forsøger at gribe ind, bliver vreden vendt mod betjentene, og flere udefrakommende forsøger også at blande sig, forklarer vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Nikolaj Hølmkjær.

Situationen udviklede sig, og forstærkninger i form af lokale patruljer i nabobyerne blev kaldt til.

- Vores politihunde blev taget ud af bilerne for betjentenes egen sikkerheds skyld. Ingen blev bidt, siger Nikolaj Hølmkjær.

Da der var kommet styr på tropperne, blev i alt otte mænd anholdt og sigtet for gadeuorden. Ingen af de implicerede var interesseret i at anmelde andre for vold.

De otte hollandske soldater, som er på øvelse i Oksbøl, kan nu se frem til at få en bøde: Ham, der startede slagsmålet, kan se frem til en bøde i størrelsesordenen 3.000 kroner, mens de andre kan se frem til bøder på mellem 1.000 og 1.500 kroner, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce