Annonce
112

Politiet massivt til stede: Fire anholdt i voldtægtssag

Det var på Grønnevej i Aabenraa, den store politiaktion fandt sted. Foto: Claus Thorsted
Politiet har torsdag eftermiddag anholdt fire mænd i Aabenraa på baggrund af en anmeldelse om voldtægt af en 17-årig pige.

Aabenraa: Politiet var torsdag eftermiddag massivt til stede foran et hus på Grønnevej i Aabenraa, der også blev ransaget.

Det store opbud af betjente og hunde mundede ud i flere anholdelser.

- Vi har anholdt fire mænd i forbindelse med en anmeldelse af en voldtægt af en 17-årig pige, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi skulle voldtægten af den 17-årige pige være begået tirsdag aften og anmeldt et døgn senere.

Anklagemyndigheden skal efterfølgende tage stilling til, om der er grundlag for fremstilling i et grundlovsforhør.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sag.

Annonce
Politiet sørgede for at spærre af i og omkring Grønnevej. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce