Annonce
Aabenraa

Politiet om kanonslag i Aabenraa: De er ekstremt farlige

Her ses en prøvesprængning af et ulovligt kanonslag beslaglagt i en anden sammenhæng. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix 
Politiet arbejder intenst med at få stoppet de mange affyringer af kanonslag i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: I mere end en måned har borgerne og ikke mindst kæledyrene i Aabenraa-området nærmest dagligt været plaget af voldsomme kanonslag, og politiet modtager kontinuerligt anmeldelser fra folk, der føler sig generet af de højlydte brag.

Inden for de sidste måneder kan politiet da også konstatere, at der i Aabenraa Kommune har været langt flere sager end normalt.

- De sidste tre måneder har vi haft 19 sager omkring overtrædelse af fyrværkeriloven i Aabenraa Kommune. Det er tidligere end normalt, og det er flere end normalt, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er hovedsageligt Aabenraa, der er slemt plaget af de mange kanonslag, og selv om politiet med jævne mellemrum beslaglægger masser af ulovlig fyrværkeri, så virker det som om, at dem, der står bag, har et pænt stort lager.

- Vi har beslaglagt lidt under 4000 kanonslag i Aabenraa-området i den seneste tid, siger Christian Østergård.

Annonce

Aabenraa er epicenter

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder med en teori om, at de ulovlige kanonslag kommer fra enten Tyskland eller Polen.

- Det er vores erfaring, at kanonslagene kommer fra de to lande. De kan så komme ind i Danmark via landegrænsen, eller de kan være bestilt over nettet og komme ind i landet som pakkepost, siger Christian Østergård.

Hvem der står for indsmuglingen af kanonslagene, og hvem der i den sidste ende affyrer dem, kan vicepolitiinspektøren ikke komme nærmere ind på.

- Hvem der står bag, kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, da vi er i fuld gang med efterforskningen, siger Christian Østergård, der heller ikke har et bud på, hvorfor netop Aabenraa er epicenter for kanonslag i år.

- Det er svært at sige, hvorfor det er koncentreret i Aabenraa, men vi kan konstatere, at det er tilfældet, siger Christian Østergård.

Annonce

Ekstremt farlige

Mange af kanonslagene bliver ifølge JydskeVestkystens oplysninger smidt ud af bilvinduer, og det er kun med til at gøre det endnu farligere.

- Kanonskraldene er ekstremt farlige. Bliver de smidt ud af et bilvindue, kan det betyde, at en tilfældig forbipasserende borger mister hørelsen, siger Christian Østergård.Det er vores erfaring, at kanonslagene kommer fra de to lande.

Christian Østergård, vicepolitiinspektørVicepolitiinspektøren gør også opmærksom på, at dem, der står bag, kan risikere høje fængselsstraffe.

- Det er ikke bare almindelige drengestreger. Det er alvorlig kriminalitet, der kan give op til otte års fængsel i de helt grelle tilfælde. Det er noget, domstolene og politiet ser meget alvorligt på, siger Christian Østergård, der gerne vil sende en opsang til gerningsmændene.

- Jeg vil gerne sende en løftet pegefinger til dem, der står bag og sige, at det er noget vi ser alvorligt på, siger han.

Selv om det buldrer og brager i Aabenraa, så mener Christian Østergård ikke, at borgerne skal være bange. Han vil derimod gerne have borgernes hjælp.

- Borgerne skal ikke være bange, for vi er til stede, men de må meget gerne fortælle os, hvad de ser, hører og oplever, så vi sammen kan få bragt det til ophør, siger Christian Østergård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Tønder

Tyve stak af med skilt i Sæd

Annonce