Annonce
Kolding

Politiet om stigende antal ulykker på motorvejen: Der er for mange biler på vejene

Ifølge politiet er der efterhånden kommet for mange biler på vejene, og det medfører flere ulykker. Foto: Søren Gylling
Den altoverskyggende årsag til flere uheld på motorvejen omkring Kolding er ifølge vicepolitiinspektør, at der er for mange biler på vejene.
Annonce

Kolding: Der kan være mange årsager til, at der sker flere uheld på motorvejen.

Der er større trængsel og intensitet, end der var førhen. Folk kører for tæt på hinanden og er uopmærksomme. Hastigheden er for høj.

Sådan lyder nogle af budene fra Jesper Engelund, der er vicepolitiinspektør i hunde- og færdselsafdelingen under Sydøjstyllands Politi, efter at tal fra Vejdirektoratet fortæller, at antaller af ulykker på motorvejen omkring Kolding er steget markant. Tallene fra Vejdirektoratet, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, viser, at antallet af ulykker er steget fra 77 i 2014 til 139 i 2018.

- Det kan være rigtig svært at finde en helt konkret årsag. Det er et sammenfald af flere ting, at det går galt. Ud fra vores egen erfaring så er den altoverskyggende årsag, at der er for mange biler på vejene. Det gør, at bilerne i større omfang har svært ved at finde plads, og så er der altså bare nogen, der kommer for tæt på hinanden af den grund, siger Jesper Engelund.

Ifølge vicepolitiinspektøren blev der solgt omkring 200.000 nye biler i Danmark sidste år, hvilket giver en tilvækst i antallet af biler på de danske veje på 65.000.

Strækningen mellem Kolding V og Kolding S har med 135 ulykker mellem 2014 og 2018 været hårdest ramt. Grafik: Casper Vagner Christensen

I september trådte en lov i kraft, der betyder, at det siden har kostet et klip i kørekortet, hvis man bruger sin mobiltelefon bag rattet. Det skal ses som et middel i kampen mod uopmærksomme bilister, som politiet i højere grad oplever.

- Uopmærksomhed blandt bilister er tiltagende. Det medfører selvfølgelig i et omfang nogle ulykker. Man skal ikke køre mange kilometer motorvej som privatperson, før man opdager, at nogen sidder og laver noget andet. Vi ser den slags sager relativt tit, siger Jesper Engelund.

Lige som Jesper Engelund peger Vejdirektoratet også på, at motorvejen er ved at løbe tør for plads, efter at antallet af biler på motorvejen omkring Kolding de seneste år hvert år er steget med tre-fire procent.

- Det er en never ending story, at antallet stiger og stiger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce