Annonce
Kolding

Politiet om stigende antal ulykker på motorvejen: Der er for mange biler på vejene

Ifølge politiet er der efterhånden kommet for mange biler på vejene, og det medfører flere ulykker. Foto: Søren Gylling
Den altoverskyggende årsag til flere uheld på motorvejen omkring Kolding er ifølge vicepolitiinspektør, at der er for mange biler på vejene.

Kolding: Der kan være mange årsager til, at der sker flere uheld på motorvejen.

Der er større trængsel og intensitet, end der var førhen. Folk kører for tæt på hinanden og er uopmærksomme. Hastigheden er for høj.

Sådan lyder nogle af budene fra Jesper Engelund, der er vicepolitiinspektør i hunde- og færdselsafdelingen under Sydøjstyllands Politi, efter at tal fra Vejdirektoratet fortæller, at antaller af ulykker på motorvejen omkring Kolding er steget markant. Tallene fra Vejdirektoratet, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, viser, at antallet af ulykker er steget fra 77 i 2014 til 139 i 2018.

- Det kan være rigtig svært at finde en helt konkret årsag. Det er et sammenfald af flere ting, at det går galt. Ud fra vores egen erfaring så er den altoverskyggende årsag, at der er for mange biler på vejene. Det gør, at bilerne i større omfang har svært ved at finde plads, og så er der altså bare nogen, der kommer for tæt på hinanden af den grund, siger Jesper Engelund.

Ifølge vicepolitiinspektøren blev der solgt omkring 200.000 nye biler i Danmark sidste år, hvilket giver en tilvækst i antallet af biler på de danske veje på 65.000.

Annonce
Strækningen mellem Kolding V og Kolding S har med 135 ulykker mellem 2014 og 2018 været hårdest ramt. Grafik: Casper Vagner Christensen

I september trådte en lov i kraft, der betyder, at det siden har kostet et klip i kørekortet, hvis man bruger sin mobiltelefon bag rattet. Det skal ses som et middel i kampen mod uopmærksomme bilister, som politiet i højere grad oplever.

- Uopmærksomhed blandt bilister er tiltagende. Det medfører selvfølgelig i et omfang nogle ulykker. Man skal ikke køre mange kilometer motorvej som privatperson, før man opdager, at nogen sidder og laver noget andet. Vi ser den slags sager relativt tit, siger Jesper Engelund.

Lige som Jesper Engelund peger Vejdirektoratet også på, at motorvejen er ved at løbe tør for plads, efter at antallet af biler på motorvejen omkring Kolding de seneste år hvert år er steget med tre-fire procent.

- Det er en never ending story, at antallet stiger og stiger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce