Annonce
Indland

Politiet ophæver visitationszone i Aarhus trods bandekonflikt

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I knap en måned har politiet frit kunnet tjekke borgere for ulovlig våbenbesiddelse i en stor del af Aarhus.

Roen har - i hvert fald i nogen grad - sænket sig over Aarhus.

Derfor har politiet besluttet at ophæve en visitationszone, som den 21. juni blev indført i Aarhus på grund af en optrapning i bandemiljøet.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen dækkede en stor del af det centrale, nordlige og vestlige Aarhus. Inden for zonen havde politiet lov til - uden nogen konkret mistanke - at kropsvisitere personer og ransage køretøjer.

Normalt kræver det, at politiet har en "rimelig grund".

Samtidig med oprettelsen af visitationszonen blev en klub på Kappelvænget 8 i Aarhus Vest lukket midlertidigt. Denne klub genåbner, oplyser politiet.

Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen siger i pressemeddelelsen, at politiet nu kun møder få bandemedlemmer i området.

- Og når vi visiterer, finder vi meget sjældent våben. Samtidigt har der den seneste tid været relativt roligt derude, så vi vurderer, at der ikke længere er grundlag for at benytte visitationszonen i vores indsats mod banderne.

Politiet har tidligere registreret bandeaktivitet omkring klublokalerne på Kappelvænget 8. De blev derfor lukket af hensyn til borgernes sikkerhed.

Selv om lokalerne igen bliver tilgængelige, vil politiet stadig holde nøje øje med, hvad der foregår på stedet.

Østjyllands Politi vurderer dog fortsat, at der er en igangværende bandekonflikt i Aarhus, og politiets indsats fortsætter derfor på anden vis.

- Vi vil blive med at have øget patruljering i området, og vores efterforskning af bandemedlemmerne stopper selvfølgelig heller ikke. Derudover har vi stort fokus på vores forebyggelsesarbejde, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Siden visitationszonen blev indført den 21. juni, har Østjyllands Politi foretaget 50 visitationer og fundet ni våben: En pistol, et oversavet jagtgevær, fire knive/stikvåben, to slagvåben og en peberspray.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Østjyllands Politi om visitationszone
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce