Annonce
Tønder

Politiet optrapper indsatsen i Toftlund

Området omkring Toftlund Hallerne har været mål for hærværk og indbrud på det seneste. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Syd- og Sønderjyllands Politi har i den senere tid haft et øget fokus på Toftlund i forbindelse med den senere tids uro. Torsdag eftermiddag kommer der desuden en mobil politistation til byen.
Annonce

TOFTLUND: Både politiet og SSP i Tønder Kommune har optrappet deres arbejde i Toftlund på det seneste. Faktisk har Syd- og Sønderjyllands Politi skruet op for deres tilstedeværelse i Toftlund i de seneste 14 dage - helt som de i øvrigt gjorde det sidste sommer, forklarer vicepolitiinspektør Preben Westh.

- Vi intensiverede også sidste sommer, og når nogle unge laver ballade, så er det vores naturlige svar på det, siger han og fortsætter.

- SSP har i samarbejde med os været ude at opfordre forældre i Toftlund til at tage en snak med deres unge om, hvordan man opfører sig, ligesom vi her fra politiet har øget vores tilstedeværelse i Toftlund, og derudover holder vi også øje med de larmende knallerter, som der bliver meldt om.

Torsdag er Syd- og Sønderjyllands Politi desuden til stede i Toftlund med en mobil politistation, fremgår det i en udsendt pressemeddelelse torsdag morgen.

- Vores mobile politistation kører til Toftlund i dag torsdag og holder ved Aldi fra klokken 16 til 18. Alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak om tryghed, forebyggelse, teenager-adfærd og hvad man ellers har lyst til at bidrage med og høre om, skriver politiet.

Det sker fra klokken 16 til 18 ved Aldi på Østergade 1.

SSP har i samarbejde med os været ude at opfordre forældre i Toftlund til at tage en snak med deres unge om, hvordan man opfører sig, ligesom vi her fra politiet har øget vores tilstedeværelse i Toftlund, og derudover holder vi også øje med de larmende knallerter, som der bliver meldt om.

Preben Westh, vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi

Annonce

Mere aktivitet fra SSP

Politiets udmelding følges op af Tønder Ungdomsskoles leder, Mikkel Brander, som også er ansvarlig for SSP-indsatsen i Tønder Kommune. Siden sommerferiens start har SSP også skruet op for indsatsen og er aktuelt til stede i Toftlund med tre medarbejdere - også senere på aftenen end normalt.

Han fortæller, at det er ganske blandet, hvor meget SSP i virkeligheden ser til de unge i byen.

- Det vi lokalt gør lige nu, har vi gjort siden feriestarten. Det er at hente flere medarbejdere ind, så vi i alt er til stede med tre mand i Toftlund, og samtidigt er der mere aktivitet tidligt og sent på dagen. De har talt med de børn og unge, de møder på gaden, men oftest har de faktisk ingen mødt. Men vi er til stede, og det er hvad vi som udgangspunkt har tænkt os at fortsætte med.

De umiddelbare erfaringer er, at en stor del af problemerne skabes af en mindre gruppe unge, vurderer han.

- Vi ser det som et sammenfald mellem, at der er en meget lille gruppe unge, som har for lang en line for tiden. Det kunne være en kombination af, at de mangler skolegangen her i sommerferien - og at det så bliver for kedeligt, samtidigt med at deres forældre blander sig for lidt i, hvad de laver. Så stikker det af for nogle af dem, lyder det fra Mikkel Brander.

Annonce

Dialog

Mikkel Brander er også ked af balladen, men er samtidigt glad for det nye, private initiativ, som en gruppe lokale borgere via Facebook har sat i søen - alt sammen for at sikre mere ro og tryghed i Toftlund.

- Vi er i dialog med "Sikkerhed i Toftlund", og jeg er glad for, at flere sætter fokus på at skabe ro. Vi har gennem tiden arbejdet meget sammen med Natteravnene, og det, som man gør i Toftlund med den her gruppe minder meget om det - bare uden at være en forening. Vi er i dialog og vi har budt ind med det, vi allerede gør. SSP bakker altid op om dem, der gør noget for sagen, siger han.

Han ved dog ikke, om samarbejdet kan skærpes yderligere mellem SSP og borgergruppen - men tilføjer, at muligheden står åben:

- Jeg ved ikke om vi kan lave samarbejdet tættere end det allerede er, men vi er bestemt åbne for mere samarbejde, lyder det fra SSP-lederen.

Brev med hjem

I forbindelse med sommerferien sendte SSP, altså samarbejdet med skoler, kommune og politi, et brev til alle forældre med børn fra 6. til 10. årgang, hvor man opfordrede til, at der sættes rammer og aftales regler for de unges færden om aftenen og natten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce