Annonce
Esbjerg

Politiet overvåger bandemedlemmer med opholdsforbud

Syd- og Sønderjyllands Politi holder øje med tre personer med opholdsforbud i Esbjerg efter domme i banderelaterede sager. Arkivfoto
Der er lige nu tre personer fra Esbjerg med opholdsforbud på fri fod. En af dem har allerede overtrådt forbuddet og risikerer en tur i fængsel.

Esbjerg: En 21-årig mand fra Esbjerg blev for nylig standset i Skoleparken og fundet i besiddelse af 49 gram hash. Det kan komme til at koste ham en tur i fængsel, ikke så meget på grund af det ulovlige stof, men fordi manden er idømt et opholdsforbud gældende i det meste af Esbjerg.

- Overtrædelse af et opholdsforbud kan i sidste ende betyde fængsel i indtil to år, og straffen i førstegangstilfælde ventes normalt at blive fastsat til 60 dages fængsel. Men det er i sidste ende op til domstolen at afgøre, oplyser kommunikationsmedarbejder ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Dollerup-Scheibel.

I alt seks personer i Esbjerg er ved endelig dom blevet idømt opholdsforbud, og den 21-årige mand er én af tre personer i Esbjerg på fri fod med et gældende opholdsforbud.

Forbuddet kan gælde i en hel kommune, men i de tre pågældende tilfælde i Esbjerg er området i store træk afgrænset af byskiltene.

Og hos Syd- og Sønderjyllands Politi holder man godt øje med de pågældende personer, fortæller linjechef for central efterforskning, fungerende politiinspektør Jeppe Kjærgaard.

Annonce

Opholdsforbud

Straffelovens paragraf 79 A giver mulighed for at idømme personer et opholdsforbud gældende i et af retten nærmere afgrænset område og tidsrum, hvis personen er idømt ubetinget fængselsstraf for en lovovertrædelse, der er omfattet af straffelovens paragraf 81, den såkaldte bandeparagraf.

Særlige patruljer

- Vi ved jo selvfølgelig godt, hvem de pågældende personer med opholdsforbud er, og vi giver patruljerne besked om det i vores oplæg til dem. Vi har også særlige patruljer, der kender personerne i de områder, hvor der har været konflikter, ekstra godt. Der bliver holdt øje med, om de pågældende personer med opholdsforbud skulle være til stede, ligesom de er i vores register, så betjentene til enhver tid kan slå dem op, siger Jeppe Kjærgaard.

Det er ikke således, at håndhævelse af opholdsforbud for de på nuværende tidspunkt tre personer i Esbjerg fylder alverden hos politiet, erkender vicepolitiinspektøren.

- Der er ikke en samkøring af registre, så der for eksempel lyser en rød lampe i vores systemer, hvis en person med opholdsforbud skulle oprette folkeregisteradresse i det område, hvor forbuddet er gældende, men vi er opmærksomme på personerne og har også en analyseafdeling, der holder øje med det, oplyser Jeppe Kjærgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];