Annonce
Esbjerg

Politiet ransagede i boligkvarter: Livsfarlige bomber fundet i kælderrum i Esbjerg

Tre krysantemumbomber blev fundet og beslaglagt af politiet i Esbjerg onsdag eftermiddag. Militærets bomberyddere måtte derefter fjerne det kraftige fyrværkeri fra en kælder i et beboelseskvarter. Arkivfoto: JV
22-årig fik beslaglagt ulovligt fyrværkerilager med krysantemumbomber og kanonslag i kælder under boligblok. Militærets sprængstofeksperter måtte tilkaldes for at fjerne lageret.

Esbjerg: Tre krysantemumbomber og et stort antal kanonslag blev onsdag sidst på eftermiddagen fundet og beslaglagt i et kælderrum tilhørende en beboer på Ådalsvænget i Sædding i Esbjerg.

Det voldsomme og ulovlige nytårsskyts var så kraftigt, at militærets sprængstofeksperter måtte fjerne fyrværkeriet fra kælderrummet. Krysantemumbomberne var såkaldte fire tommers bomber, hvilken betyder, at bomberne har en diameter på godt 10 centimeter.

- Det er bomber, som kan gøre rigtig ondt. Hvis bomberne går af, kan det slå en mand ihjel. Der dør folk af disse bomber hvert år, siger Henrik Berg, politikommissær ved lokalpolitiet i Esbjerg.

I den 22-årige esbjergensers lejlighed fandt politifolkene desuden 0,8 gram hash, som blev beslaglagt ved aktionen, der startede klokken 17.22.

Ond stemning

Politiets ransagning og fundet hos den 22-årige førte til en ond stemning, hvor den 22-årige kaldte betjentene "magtliderlige svin", ligesom hans kammerat på 20 år råbte "svin" efter betjentene.

Samlet venter der nu den 22-årige en større bøde for overtrædelse af fyrværkeriloven og for fornærmelig tiltale af betjentene. Også hans kammerat kan vente en bøde for sine tilråb.

Ransagningen var på forhånd godkendt af Retten i Esbjerg, hvilket betyder, at politiet har haft tilstrækkelig med informationer om det ulovlige fyrværkerilager til at få en ransagningskendelse. Og oplysningerne og mistanken mod beboeren holdt altså stik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce