Annonce
Haderslev

Politiet raser over lastbilchauffør: VANVITTIGT...!

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Højrup: Syd- og Sønderjyllands Politi lægger ikke fingrene imellem i et indlæg på det sociale medie Twitter, hvor de beskriver, hvad de kalder "VANVITTIGT...!".

Vreden er rettet mod en lastbilchauffør, som betjentene mødte under en såkaldt ATK - en automatisk trafikkontrol. Han blev taget, da han kørte gennem Højrup syd for Gram, og ikke nok med at farten lød på 92 kilometer i timen i en byzone, hvor der må køres 50 kilometer i timen, men han sad samtidig med sin mobiltelefonen i hånden og betjente den.

- Går det galt... går det RIGTIG galt. Kør bil, når du kører bil, skriver politiet om episoden på Twitter.

Trafikkontrollen i Højrup gav i alt 67 sager, der blev uddelt 18 klip i kørekort, og tre chauffører fik en betinget frakendelse af kørekortet. Som Syd- og Sønderjyllands politi skriver: Der er plads til forbedring.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce