Annonce
Indland

Politiet reagerer alt for langsomt på kvinders nødråb

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Behandlingstider for tilholdssager er for lange i flere politikredse. Kvinder kan miste tillid til systemet.

I langt de fleste af landets politikredse er behandlingen af sager om tilhold alt for langsom.

Det fremgår af rapporter for de to halvår i 2018 fra statsadvokaturerne i Viborg og København, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Statsadvokaten i København kalder sagsbehandlingstiderne for administrative sager - tildeling af tilhold - og straffesager for overtrædelse af tilhold "uacceptabelt lange" og "for lange".

I de østdanske kredse var den gennemsnitlige behandlingstid for de administrative sager 151 dage i det første halvår og 163 dage i det andet.

Det er ikke kun øst for Storebælt, at det står skidt til, viser rapporterne fra statsadvokaten i Viborg.

Særligt hos Fyns Politi og Sydøstjyllands Politi er der problemer.

På Fyn har man overholdt 30-dages fristen i 2 ud af 36 sager, men i 15 sager har behandlingstiden været på over 100 dage. Det svarer til 41,6 procent.

Hos Sydøstjyllands Politi har 54,5 procent af sagerne - 12 ud af 22 sager - en behandlingstid på over 100 dage.

Lidt bedre går det i Nordjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi. Begge kredse har i over 50 procent af sagerne truffet afgørelse inden 30 dage.

Lisbeth Jessen, som er direktør i organisationen Danner, der driver et krisecenter for voldsramte kvinder og børn, finder de lange sagsbehandlingstider "særdeles utilfredsstillende".

- Kvinden oplever ikke et system, der tager hendes problemer alvorligt og hjælper hende.

Det kan ifølge Lisbeth Jessen få konsekvenser for kvindernes tillid til myndighederne, særligt fordi de ofte oplever selv at skulle føre beviser for tilholdet.

Rigsadvokaten lancerede i januar en ny tilsynsplan, hvor stalking, herunder overtrædelse af tilhold og sagsbehandlingstider, er udpeget som fokusområde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce