Annonce
Esbjerg

Politiet roser årvågen genbo ved brand: Det kunne være gået meget værre

Arkivfoto: Michael Bager
28-årige beboers madlavning kostede kæmpe udrykning og en bøde på 1500 kroner. Heldigvis var en beboer i Niels Juels Gade i Esbjerg årvågen og slog alarm.
Annonce

Esbjerg: Det var en beboer over for lejligheden i Niels Juels Gade 5 i Esbjerg, der tirsdag aften slog alarm om voldsom røgudrykning fra lejligheden. Det udløste massiv udrykning af brandbiler og stigebil, fordi der er tale om en etageejendom.

Beboerne i ejendommen blev evakueret, og det viste sig, at den 28-årige beboer i lejligheden  var faldet i søvn, mens han lavede mad.

Manden blev kørt til undersøgelse på sygehuset, oplyser politiet.

For at komme til det formodede brandsted måtte brandfolkene sparke en dør ind, men ellers var skaderne begrænsede efter en udluftning af lejligheden.

Beredskabsloven § 71

Med bøde straffes

  1. Den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed, og
  2. Den, der som ejer eller bruger af elektriske anlæg eller andre lys-, varme-, kraft- eller maskinanlæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.

- Det kunne være kunne være gået meget værre. Men heldigvis var en beboer i ejendommen overfor i nummer 10 årvågen og slog alarm, siger politikommissær Ole Hillerup.

Der venter nu den 28-årige beboer en bøde efter beredskabslovens paragraf 71. Typisk koster det en bøde på 1500 kroner, når der ikke er sket større skader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce