x
Annonce
Indland

Politiet undersøger skudepisode og overfald i København

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
To mænd er anholdt i forbindelse med en skudepisode sent mandag ved Toftegårds Plads i Valby.

Københavns Politi har sent mandag aften og natten til tirsdag undersøgt et skyderi i Valby.

Det bekræfter central efterforskningsleder Kenneth Jensen klokken 05.00 tirsdag morgen.

Ifølge efterforskningslederen modtog Københavns Politi en anmeldelse om et muligt skyderi i nærheden af Toftegårds Plads omkring 21.50 mandag.

Han fortæller, at de foreløbige undersøgelser fra stedet viser, at der er affyret i hvert fald ét skud.

Bare ti minutter senere modtog politiet en ny anmeldelse om et muligt knivoverfald ved Gammel Køge Landevej kort derfra.

Der er tale om en 21-årig mand, der blev udsat for spark og slag af en gruppe unge.

- Vi har en stærk formodning om, at overfaldet på Gammel Køge Landevej er en udløber af hændelsen ved Toftegårds Plads, siger Kenneth Jensen.

Politiet fandt efterfølgende en pistol nær den forurettede.

Den 21-årige blev efterfølgende bragt til hospitalet, men vil blive sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, oplyser efterforskningslederen.

Også en 19-årig mand er anholdt i forbindelse med skyderiet, fortæller Kenneth Jensen.

Manden fandt politiet frem til på baggrund af et signalement givet til politiet.

Hans rolle i forløbet skal fortsat klarlægges, da han endnu ikke er afhørt.

Kenneth Jensen ønsker ikke at kommentere, om der er en forbindelse mellem den 19-årige og 21-årige.

Politiet kan endnu ikke udtale sig om, hvorvidt skyderiet har forbindelse til den igangværende konflikt mellem banden Brothas og udbrydergruppen NNV, som i den seneste tid har ført til sprængninger og skyderier i og omkring København.

Så sent som natten til mandag eksploderede en håndgranat foran en vandpibecafé på Amager.

Ifølge politiet skete det i forbindelse med konflikten mellem de to grupper.

Konflikten betyder også, at Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi mandag valgte at forlænge de visitationszoner, som har været gældende i de sidste fire uger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce