Annonce
112

Politiet søger vidner: Stjålne landbrugsmaskiner kørte i optog

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter flere traktorer og en gummiged efter tyverier i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager
Et vidneudsagn og overvågningsbilleder har givet Syd- og Sønderjyllands Politi en styrket mistanke om, at der er forbindelse mellem flere tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner over weekenden.

FRIFELT/NORMSTED: Syd- og Sønderjyllands Politi hører gerne fra de morgenfriske i Frifelt og omegn, som måtte have bemærket noget mistænkeligt søndag morgen. Baggrunden er, at man har fået overvågningsbilleder, som kan kæde tyveriet af en gummiged i en grusgrav sammen med to og måske tre andre tyverier i løbet af weekenden.

Derudover har et vidne set den John Deere, som også søndag morgen blev stjålet fra en lade i Emmerlev. Vidnet har søndag morgen set denne traktor og en anden traktor køre ad Algade i Frifelt - og spændt efter den anden traktor var en halmvogn lig den, der blev meldt stjålet i Gærup søndag.

Den stjålne John Deere havde på tyveritidspunktet nummerpladen UK 997. Men ingen har endnu anmeldt et tyveri af den anden traktor, som formentlig er en New Holland, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Søndag morgen klokken 06.22 er der et vidne, som ser John Deeren køre forbi Algade i Frifelt. Lige efter kørte en blå traktor, som formentlig er en New Holland, med den pågældende halmvogn. Men vi har ingen anmeldelser fået omkring et tyveri af en New Holland, forklarer han.

Annonce

Endnu en maskine stjålet

De to traktorer skal have fortsat til en grusgrav i Normsted mellem Frifelt og Brøns. I hvert fald oplyser Per Michael Knudsen, at man på videoovervågningen i grusgraven kunne se traktoren med halmvognen køre ind klokken 07.22:

- Traktoren med vognen blev fanget af kameraerne. Fra grusgraven er der blevet stjålet en gul Liebherr gummiged. Der er tale om en Liebherr L550 Hi-lift fra 2010, forklarer han.

Gummigeden, der repræsenterer en værdi på 400-500.000 kroner, kørte fra stedet, hvorfra der i samme ombæring også blev stjålet 400 liter diesel.

Men ingen personer blev filmet i forbindelse med tyveriet i grusgraven, og derfor leder Syd- og Sønderjyllands Politi efter flere vidner til tyverierne:

- Vores tanke er, at hele det her optog med én eller måske begge traktorer og en gummiged kan have kommet kørende søndag morgen eller formiddag. Så hvis nogen eventuelt har bidt mærke i det, eller endnu bedre set én eller flere af maskinerne køre ind i en gårdsplads et sted, så hører vi gerne om det på 114, afrunder Per Michael Knudsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce