Annonce
112

Politiet søger vidner: Stjålne landbrugsmaskiner kørte i optog

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter flere traktorer og en gummiged efter tyverier i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager
Et vidneudsagn og overvågningsbilleder har givet Syd- og Sønderjyllands Politi en styrket mistanke om, at der er forbindelse mellem flere tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner over weekenden.

FRIFELT/NORMSTED: Syd- og Sønderjyllands Politi hører gerne fra de morgenfriske i Frifelt og omegn, som måtte have bemærket noget mistænkeligt søndag morgen. Baggrunden er, at man har fået overvågningsbilleder, som kan kæde tyveriet af en gummiged i en grusgrav sammen med to og måske tre andre tyverier i løbet af weekenden.

Derudover har et vidne set den John Deere, som også søndag morgen blev stjålet fra en lade i Emmerlev. Vidnet har søndag morgen set denne traktor og en anden traktor køre ad Algade i Frifelt - og spændt efter den anden traktor var en halmvogn lig den, der blev meldt stjålet i Gærup søndag.

Den stjålne John Deere havde på tyveritidspunktet nummerpladen UK 997. Men ingen har endnu anmeldt et tyveri af den anden traktor, som formentlig er en New Holland, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Søndag morgen klokken 06.22 er der et vidne, som ser John Deeren køre forbi Algade i Frifelt. Lige efter kørte en blå traktor, som formentlig er en New Holland, med den pågældende halmvogn. Men vi har ingen anmeldelser fået omkring et tyveri af en New Holland, forklarer han.

Annonce

Endnu en maskine stjålet

De to traktorer skal have fortsat til en grusgrav i Normsted mellem Frifelt og Brøns. I hvert fald oplyser Per Michael Knudsen, at man på videoovervågningen i grusgraven kunne se traktoren med halmvognen køre ind klokken 07.22:

- Traktoren med vognen blev fanget af kameraerne. Fra grusgraven er der blevet stjålet en gul Liebherr gummiged. Der er tale om en Liebherr L550 Hi-lift fra 2010, forklarer han.

Gummigeden, der repræsenterer en værdi på 400-500.000 kroner, kørte fra stedet, hvorfra der i samme ombæring også blev stjålet 400 liter diesel.

Men ingen personer blev filmet i forbindelse med tyveriet i grusgraven, og derfor leder Syd- og Sønderjyllands Politi efter flere vidner til tyverierne:

- Vores tanke er, at hele det her optog med én eller måske begge traktorer og en gummiged kan have kommet kørende søndag morgen eller formiddag. Så hvis nogen eventuelt har bidt mærke i det, eller endnu bedre set én eller flere af maskinerne køre ind i en gårdsplads et sted, så hører vi gerne om det på 114, afrunder Per Michael Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

112

Vandet truer flere steder: Oversvømmelser og store mængder regn giver problemer landet over

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce