Annonce
112

Politiet søger vidner: Stjålne landbrugsmaskiner kørte i optog

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter flere traktorer og en gummiged efter tyverier i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager
Et vidneudsagn og overvågningsbilleder har givet Syd- og Sønderjyllands Politi en styrket mistanke om, at der er forbindelse mellem flere tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner over weekenden.

FRIFELT/NORMSTED: Syd- og Sønderjyllands Politi hører gerne fra de morgenfriske i Frifelt og omegn, som måtte have bemærket noget mistænkeligt søndag morgen. Baggrunden er, at man har fået overvågningsbilleder, som kan kæde tyveriet af en gummiged i en grusgrav sammen med to og måske tre andre tyverier i løbet af weekenden.

Derudover har et vidne set den John Deere, som også søndag morgen blev stjålet fra en lade i Emmerlev. Vidnet har søndag morgen set denne traktor og en anden traktor køre ad Algade i Frifelt - og spændt efter den anden traktor var en halmvogn lig den, der blev meldt stjålet i Gærup søndag.

Den stjålne John Deere havde på tyveritidspunktet nummerpladen UK 997. Men ingen har endnu anmeldt et tyveri af den anden traktor, som formentlig er en New Holland, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Søndag morgen klokken 06.22 er der et vidne, som ser John Deeren køre forbi Algade i Frifelt. Lige efter kørte en blå traktor, som formentlig er en New Holland, med den pågældende halmvogn. Men vi har ingen anmeldelser fået omkring et tyveri af en New Holland, forklarer han.

Annonce

Endnu en maskine stjålet

De to traktorer skal have fortsat til en grusgrav i Normsted mellem Frifelt og Brøns. I hvert fald oplyser Per Michael Knudsen, at man på videoovervågningen i grusgraven kunne se traktoren med halmvognen køre ind klokken 07.22:

- Traktoren med vognen blev fanget af kameraerne. Fra grusgraven er der blevet stjålet en gul Liebherr gummiged. Der er tale om en Liebherr L550 Hi-lift fra 2010, forklarer han.

Gummigeden, der repræsenterer en værdi på 400-500.000 kroner, kørte fra stedet, hvorfra der i samme ombæring også blev stjålet 400 liter diesel.

Men ingen personer blev filmet i forbindelse med tyveriet i grusgraven, og derfor leder Syd- og Sønderjyllands Politi efter flere vidner til tyverierne:

- Vores tanke er, at hele det her optog med én eller måske begge traktorer og en gummiged kan have kommet kørende søndag morgen eller formiddag. Så hvis nogen eventuelt har bidt mærke i det, eller endnu bedre set én eller flere af maskinerne køre ind i en gårdsplads et sted, så hører vi gerne om det på 114, afrunder Per Michael Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce