Annonce
112

Politiet søger vidner: Stjålne landbrugsmaskiner kørte i optog

Syd- og Sønderjyllands Politi leder efter flere traktorer og en gummiged efter tyverier i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager
Et vidneudsagn og overvågningsbilleder har givet Syd- og Sønderjyllands Politi en styrket mistanke om, at der er forbindelse mellem flere tyverier af landbrugs- og entreprenørmaskiner over weekenden.
Annonce

FRIFELT/NORMSTED: Syd- og Sønderjyllands Politi hører gerne fra de morgenfriske i Frifelt og omegn, som måtte have bemærket noget mistænkeligt søndag morgen. Baggrunden er, at man har fået overvågningsbilleder, som kan kæde tyveriet af en gummiged i en grusgrav sammen med to og måske tre andre tyverier i løbet af weekenden.

Derudover har et vidne set den John Deere, som også søndag morgen blev stjålet fra en lade i Emmerlev. Vidnet har søndag morgen set denne traktor og en anden traktor køre ad Algade i Frifelt - og spændt efter den anden traktor var en halmvogn lig den, der blev meldt stjålet i Gærup søndag.

Den stjålne John Deere havde på tyveritidspunktet nummerpladen UK 997. Men ingen har endnu anmeldt et tyveri af den anden traktor, som formentlig er en New Holland, forklarer Per Michael Knudsen fra lokalpolitiet i Tønder:

- Søndag morgen klokken 06.22 er der et vidne, som ser John Deeren køre forbi Algade i Frifelt. Lige efter kørte en blå traktor, som formentlig er en New Holland, med den pågældende halmvogn. Men vi har ingen anmeldelser fået omkring et tyveri af en New Holland, forklarer han.

Annonce

Endnu en maskine stjålet

De to traktorer skal have fortsat til en grusgrav i Normsted mellem Frifelt og Brøns. I hvert fald oplyser Per Michael Knudsen, at man på videoovervågningen i grusgraven kunne se traktoren med halmvognen køre ind klokken 07.22:

- Traktoren med vognen blev fanget af kameraerne. Fra grusgraven er der blevet stjålet en gul Liebherr gummiged. Der er tale om en Liebherr L550 Hi-lift fra 2010, forklarer han.

Gummigeden, der repræsenterer en værdi på 400-500.000 kroner, kørte fra stedet, hvorfra der i samme ombæring også blev stjålet 400 liter diesel.

Men ingen personer blev filmet i forbindelse med tyveriet i grusgraven, og derfor leder Syd- og Sønderjyllands Politi efter flere vidner til tyverierne:

- Vores tanke er, at hele det her optog med én eller måske begge traktorer og en gummiged kan have kommet kørende søndag morgen eller formiddag. Så hvis nogen eventuelt har bidt mærke i det, eller endnu bedre set én eller flere af maskinerne køre ind i en gårdsplads et sted, så hører vi gerne om det på 114, afrunder Per Michael Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce