Annonce
Sport

Politiet sigter 23-årig for angreb på Jens Stages lejlighed

Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
En 23-årig mand er anholdt og sigtet for brandstiftelse på fodboldspilleren Jens Stages lejlighed i Aarhus.

Østjyllands Politi har anholdt og sigtet en 23-årig mand fra Aarhus i sag om hærværk og forsøg på brandstiftelse i fodboldspilleren Jens Stages lejlighed i det centrale Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen fandt sted tirsdag formiddag, oplyser politiinspektør Brian Olsen.

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi iværksatte meget hurtigt en række efterforskningstiltag. Det ledte os på sporet af den 23-årige, som omkring klokken ni blev anholdt på sin bopæl.

- Vi kan ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd, og vi fortsætter selvfølgelig vores efterforskning, siger han i pressemeddelelsen.

Den anholdte person fremstilles i grundlovsforhør onsdag klokken 08.30, og anklagemyndigheden vil anmode om, at grundlovsforhøret holdes for lukkede døre.

Følger retten den anmodning, må tilhørere kun høre sigtelsen og udfaldet af grundlovsforhøret. Mandens forklaring og politiets beviser mod ham holdes således skjult. Det sker af hensyn til den videre efterforskning.

Den 23-årige sigtes for brandstiftelse, for to tilfælde af trusler og for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed.

En eller flere personer smed natten til søndag omkring klokken 02.00 en genstand gennem ruden på en lejlighed i Eckersbergsgade i Aarhus, og der opstod en mindre brandskade, inden ilden gik ud. Ifølge AGF og FC København var der tale om Jens Stages lejlighed.

Fodboldspilleren skiftede fra netop AGF til FC København tidligere i juli.

Den 22-årige arbejdsmaskine nød inden sit skifte til FCK stor anerkendelse hos fans af AGF, da Stage er vokset op i Aarhus og erklæret fan af klubben, som han spillede for.

Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, vil ikke sige, om den anholdte mand har tilknytning til fodboldmiljøet.

- Det kommenterer vi ikke på. Vi har ikke yderligere oplysninger nu, siger han til Ritzau.

På fredag mødes netop FC København og AGF i Superligaens anden spillerunde.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelsen på politiets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce