Annonce
112

Politiet skal undersøge årsag til brand

Røgsøjlerne kunne ses langt væk, da det lørdag brændte hos Torben Clausen A/S. Politiets tekniske undersøgelser går i gang senere mandag eller tirsdag. Arkivfoto: Jonas Bisgaard Kristensen

Haderslev:Det er endnu uklart, hvad der var årsag til den store brand i en affaldssorteringshal hos Torben Clausen A/S på Oksbølvej lørdag. Først senere mandag eller muligvis først tirsdag går politiet i gang med de tekniske undersøgelser, oplyser politikommissær Henning Marcussen fra politiet i Haderslev.

Branden opstod lørdag i et større rum med plast, pap og træ. Store røgsøjler væltede op og fik alarmen til at gå kort før klokken 9. Cirka halvanden time efter var branden under kontrol, men hen på aftenen blussede ilden igen op. Klokken 20.15 fik politiet anmeldelsen om, at det igen brændte.

Brandredningskøretøjer fra blandt andet Moltrup Frivillige Brandværn og Fighter Wing Skrydstrup deltog i slukningsarbejdet.

Lørdagens brand var ikke den første i affaldssorteringshallen.

- I femte og sjette måned brændte det også, men de sager er lukkede. Det viste sig, at der var tale om selvantændelse, siger Henning Marcussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce