Annonce
112

Politiet skal undersøge årsag til brand

Røgsøjlerne kunne ses langt væk, da det lørdag brændte hos Torben Clausen A/S. Politiets tekniske undersøgelser går i gang senere mandag eller tirsdag. Arkivfoto: Jonas Bisgaard Kristensen

Haderslev:Det er endnu uklart, hvad der var årsag til den store brand i en affaldssorteringshal hos Torben Clausen A/S på Oksbølvej lørdag. Først senere mandag eller muligvis først tirsdag går politiet i gang med de tekniske undersøgelser, oplyser politikommissær Henning Marcussen fra politiet i Haderslev.

Branden opstod lørdag i et større rum med plast, pap og træ. Store røgsøjler væltede op og fik alarmen til at gå kort før klokken 9. Cirka halvanden time efter var branden under kontrol, men hen på aftenen blussede ilden igen op. Klokken 20.15 fik politiet anmeldelsen om, at det igen brændte.

Brandredningskøretøjer fra blandt andet Moltrup Frivillige Brandværn og Fighter Wing Skrydstrup deltog i slukningsarbejdet.

Lørdagens brand var ikke den første i affaldssorteringshallen.

- I femte og sjette måned brændte det også, men de sager er lukkede. Det viste sig, at der var tale om selvantændelse, siger Henning Marcussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Vejen

Bombetrussel mod Grønvangskolen i Vejen

Annonce