Annonce
Kolding

Sigtelse mod 36-årig i voldtægtssag er droppet: Nu er 22-årig mand varetægtsfængslet

En 20-årig kvinde blev i september udsat for voldtægt i en lejlighed på Åparken i Kolding. I flere timer undersøgte politiet stedet efter spor, og for nylig blev en 22-årig mand fra Ringsted anholdt og varetægtsfængslet for voldtægten. Arkivfoto: Jonas Kollerup
En 22-årig mand fra Sjælland blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Han er sigtet og nu også varetægtsfængslet for at have begået voldtægt mod en 22-årig kvinde i Campus Living Kolding i september.

Kolding: OPDATERET: DET FREMGIK TIDLIGERE AF DENNE ARTIKEL, AT DEN VARETÆGTSFÆNGSLEDE VAR 20 ÅR. DET VAR EN FEJL HOS SYDØSTJYLLANDS POLITI, FOR DET VISER SIG, AT MANDEN ER 22 ÅR.

En 22-årig mand fra Ringsted på Sjælland er nu hovedpersonen i voldtægtssagen fra Campus Living Kolding fra den 20. september.

Det bekræfter Sydøstjyllands Politi mandag 4. oktober efter et grundlovsforhør i weekenden. Manden blev anholdt fredag aften den 1. oktober.

Annonce

Nægter sig skyldig

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at anholdelsen er på baggrund af vidneafhøringer, spor fra gerningsstedet og andre tekniske undersøgelser i efterforskningen af sagen, der har ført til anholdelse og sigtelse af den 22-årige sjællænder.

JydskeVestkystens journalist på stedet overværede grundlovsforhøret lørdag, og her fremgik det af sigtelsen, at den 22-årige skulle have tilsneget sig adgang til forurettedes lejlighed og med trusler tvunget sig til vaginalt samleje og oralsex. Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukket.

Den 22-årige nægter sig skyldig i sagen, men på baggrund af politiets efterforskning endte han med at blive varetægtsfængslet.

Annonce

36-årig er frikendt

Med den nye gerningsmand har Sydøstjyllands Politi også droppet sigtelsen mod den 36-årig mand, som tidligere blev fremstillet i grundlovsforhør og efterfølgende løsladt i sagen.

"Han vil nu efter reglerne i retsplejeloven kunne søge erstatning for den periode han var anholdt med videre", står der i pressemeddelelsen.

Selvom man altså har haft fat i den forkerte gerningsmand, så er Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi tilfreds med det endelige udfald.

- Jeg er meget tilfreds med, at en målrettet og intens efterforskning nu har ført frem til varetægtsfængsling af den 22-årige mand, der ikke umiddelbart har nogen tilknytning til Koldingområdet, lyder det fra politiinspektør Carit Andersen, der er leder af Efterforskningscentret hos Sydøstjyllands Politi.

- Sydøstjyllands Politi håber, at trygheden nu igen kan indfinde sig i Åparken i Kolding, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsholdsmålmand ved godt, at hun nu er et forbillede for drenge og piger: Men jeg jo stadig bare den samme Lene Christensen fra Marstrup i Sønderjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Kolding

Flere dropper corona-køen og køber hjemmetest: - De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce