Annonce
Kolding

Sigtelse mod 36-årig i voldtægtssag er droppet: Nu er 22-årig mand varetægtsfængslet

En 20-årig kvinde blev i september udsat for voldtægt i en lejlighed på Åparken i Kolding. I flere timer undersøgte politiet stedet efter spor, og for nylig blev en 22-årig mand fra Ringsted anholdt og varetægtsfængslet for voldtægten. Arkivfoto: Jonas Kollerup
En 22-årig mand fra Sjælland blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Han er sigtet og nu også varetægtsfængslet for at have begået voldtægt mod en 22-årig kvinde i Campus Living Kolding i september.

Kolding: OPDATERET: DET FREMGIK TIDLIGERE AF DENNE ARTIKEL, AT DEN VARETÆGTSFÆNGSLEDE VAR 20 ÅR. DET VAR EN FEJL HOS SYDØSTJYLLANDS POLITI, FOR DET VISER SIG, AT MANDEN ER 22 ÅR.

En 22-årig mand fra Ringsted på Sjælland er nu hovedpersonen i voldtægtssagen fra Campus Living Kolding fra den 20. september.

Det bekræfter Sydøstjyllands Politi mandag 4. oktober efter et grundlovsforhør i weekenden. Manden blev anholdt fredag aften den 1. oktober.

Annonce

Nægter sig skyldig

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at anholdelsen er på baggrund af vidneafhøringer, spor fra gerningsstedet og andre tekniske undersøgelser i efterforskningen af sagen, der har ført til anholdelse og sigtelse af den 22-årige sjællænder.

JydskeVestkystens journalist på stedet overværede grundlovsforhøret lørdag, og her fremgik det af sigtelsen, at den 22-årige skulle have tilsneget sig adgang til forurettedes lejlighed og med trusler tvunget sig til vaginalt samleje og oralsex. Efter oplæsningen af sigtelsen blev dørene lukket.

Den 22-årige nægter sig skyldig i sagen, men på baggrund af politiets efterforskning endte han med at blive varetægtsfængslet.

Annonce

36-årig er frikendt

Med den nye gerningsmand har Sydøstjyllands Politi også droppet sigtelsen mod den 36-årig mand, som tidligere blev fremstillet i grundlovsforhør og efterfølgende løsladt i sagen.

"Han vil nu efter reglerne i retsplejeloven kunne søge erstatning for den periode han var anholdt med videre", står der i pressemeddelelsen.

Selvom man altså har haft fat i den forkerte gerningsmand, så er Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi tilfreds med det endelige udfald.

- Jeg er meget tilfreds med, at en målrettet og intens efterforskning nu har ført frem til varetægtsfængsling af den 22-årige mand, der ikke umiddelbart har nogen tilknytning til Koldingområdet, lyder det fra politiinspektør Carit Andersen, der er leder af Efterforskningscentret hos Sydøstjyllands Politi.

- Sydøstjyllands Politi håber, at trygheden nu igen kan indfinde sig i Åparken i Kolding, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce