Annonce
Haderslev

Politiet slog hårdt ned mod mulig streetrace ved Streetdome

Det var ikke kun unge skatere og løbehjulsbrugere, som torsdag aften flokkedes om Streetdome, men unge i biler, som måske havde en forventning om at lave streetrace. Det forpurrede politiet. Arkivfoto: Larz Grabau
Annonce

HADERSLEV: 50-60 bilister skulle måske have valgt et andet sted til et planlagt streetrace torsdag aften. De var mødt op ved Streetdome på Haderslev Havn ved 20-tiden.

Men der patruljerer politiet stadig jævnligt for at holde øje med, om folk overholder corona-restriktionerne. Og da der for tiden også er fokus på streetrace, var forstærkninger ikke langt væk da en patrulje kom forbi, og området blev hurtigt lukket ned.

– Vi har jo de gennem de sidste par uger haft nogle streetrace, og vi har nul-tolerance overfor det. Så vi har nogle ressourcer, vi kan sætte ind, hvis der kommer nogle anmeldelser om det, forklarer lederen af færdselsafdelingen vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.

– Kunne I lukke området helt af?

– Ja, det kunne vi sådan set. De var på den p-plads ved Streetdome.

Så de mange unge mænd i alderen 18 år til sidst i 20’erne var mere eller mindre fanget med deres biler.

– Der var kvinder også, men om de kørte bilerne, ved jeg ikke.

Annonce

17 blev indkladt til syn

Færdselsafdelingen gennemførte paragraf 77-eftersyn af samtlige biler, der kørte fra stedet. Af de omkring 50 biler blev 17 indkaldt til syn. Der blev konstateret fejl og mangler på 15 biler. To havde forkert lygteføring og en knallertkører blev siget for spirituskørsel.

Kontrollen var afsluttet klokken 22.30.

Men der var også tilkaldt en ATK-vogn. Den holdt på Chr. X’s Vej ved industrikvarteret og fangede også nogle af bilerne fra Streetdome.

– Det var nok nogen af dem, men om det var dem alle sammen, det ved jeg ikke.

23 biler blev blitzet. To af bilisterne fik et klip i kørekortet, og én bilist fik kørekortet betinget frakendt; for den højeste målte hastighed på 85 km/t i byzonen.

Også i Aabenraa blev der slået hårdt ned på streetrace torsdag aften. Politiet fik klokken 22 en anmeldelse om, at omkring 100 bliver var samlet på Lundsbjerg. Da færdselspolitiet ankom, var der kun ti biler tilbage. To blev indkaldt til syn efter paragraf 77-eftersyn.

Politiet måtte også rykke ned til parkeringshuset på Madevej i Aabenraa. Der var kommet flere anmeldelser om høj musik og unødig støj med køretøjer - især om torsdagen. Tre biler blev indkaldt til syn, og fem personer fik opholdsforbud i p-huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce