Annonce
Kolding

Politiet stopper efterforskningen i sag om nedstyrtet altan: Alvorlige fejl på altanen var skjulte

Sådan så altanen ud, efter at den var styrtet ned, mens fem unge mennesker stod på den. Arkivfoto: Anders Græsbøll Buch
Politiets undersøgelser har vist, at fejlene i altankonstruktionen var skjulte, og derfor er der ingen, der kan stilles til ansvar.
Annonce

Kolding: Sydøstjyllands Politi har stoppet efterforskningen i sagen om den altan, der den 25. juli i sommer styrtede ned på Dr. Frichs Vej i Kolding. På altanen stod flere unge, da ulykken skete.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at baggrunden for beslutningen er, at det efter den indledende efterforskning vurderes, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, som er omfattet af straffeloven eller andre love.

Det er under efterforskningen fastlagt, at selvom det er utvivlsomt, at den altan, som faldt ned, ikke var i forsvarlig stand, så viser de tekniske undersøgelser, at de afgørende skader på altankonstruktionen var skjulte inde i altandækket og bag husets facade. Dermed var skaderne ikke synlige. Det var først ved ophugning af altanen efter ulykken, at den alvorlige nedbrydning af det bærende jern blev synlig, oplyser politiet.

Tre unge mennesker kom alvorligt til skade under ulykken, hvor en 19-årig blandt andet pådrog sig svære hovedskader. To andre personer kom lettere til skade.

Annonce

Ikke handlet uagtsomt

Politiet skriver, at som led i undersøgelserne har Kolding Kommune oplyst, at kommunen ikke tidligere har haft kendskab til, at vedligeholdelsen af den pågældende ejendom skulle være mangelfuld, ligesom kommunen ikke har modtaget henvendelser fra lejere eller andre om eventuelle fejl og mangler. Der har ikke været udstedt påbud efter byggeloven.

På baggrund af disse faktuelle oplysninger er resultatet ifølge politiet derfor blevet, at det vurderes, at der ikke er nogen, der har handlet uagtsomt i en sådan grad, at det kan medføre strafansvar. Årsagen til ulykken skyldes en skjult skade, og der er ikke afdækket forhold, der gør, at nogen forud for ulykken burde have indset altanens dårlige tilstand, skriver politiet i pressemeddelelsen.

De involverede i sagen er underrettede om afgørelsen, og de har mulighed for at klage over den.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce