Annonce
112

Politiet til de unge efter adskillige overtrædelser af forsamlingsforbuddet i weekenden: I skal bakke op om samfundet

Hvis vejret arter sig og inbyder til strandtur i løbet af den kommende uge, er det vigtigt, at man holder god afstand til hinanden, så man ikke risikerer at overtræde forsamlingsforbuddet. Arkivfoto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Politiet opfordrer nu de unge til at bakke op om vores samfund og fællesskab, efter at Sydøstjyllands Politi har skrevet 38 bøder i weekenden for overtrædelse af forsamlingsforbuddet til primært unge.

Kolding: Bødeblokken i Sydøstjyllands Politikreds har været varm i weekenden, hvor der er blevet skrevet 38 bøder for overtrædelser af forsamlingsforbuddet. Det får nu politiet til at opfordre politikredsens unge mennesker om at tænke sig om, når de bevæger sig uden for. Det er nemlig primært unge mennesker, der har modtaget bøder.

- Flere af anmeldelserne har omhandlet unge mennesker, der har været forsamlet for mange på et sted, og her vil vi gerne understrege, at vi ved, at det kan være svært at skulle sætte sit normale ungdomsliv på standby, men at også de selvfølgelig må bakke op om vores samfund og fællesskab. Mange unge mennesker gør det, men nogen husker det ikke, og det er selvfølgelig ikke i orden, at de vælger at tilsidesætte reglerne og slækker på egen opførsel – og oplever vi det, så griber vi ind overfor det, udtaler chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen i pressemeddelelsen.

Annonce

Undgå spredning

Ingen af de 38 bøder er skrevet i Kolding, selvom politiet modtog anmeldelser om, at også koldingenserne overtrådte forsamlingsforbuddet. Af pressemeddelelsen fremgår det, at reglerne enten var overholdt eller forsamlingen opløst, da politiet ankom til stedet.

I Kolding har Rebæk Strand og badebroen for enden af Lyshøj Allé været særlige opmærksomhedspunkter for politiet. Disse steder vil politiet formentlig stadig holde et vågent øje med, især hvis vejrudsigterne holder stik, og vejret bliver godt sidst på ugen.

- Det er vores opgave at sikre, at borgerne i vores politikreds fortsætter med at følge de retningslinjer, som myndighederne har fastsat for at sikre, at coronasmitten ikke spredes i vores samfund, lyder det fra Klaus Munk Nielsen i pressemeddelelsen.

Alle 38 bøder blev skrevet i forbindelse med episoder i Horsens. Sydøstjyllands Politikreds dækker fra blandet andet Kolding og op til Skanderborg. I alt bor omkring en halv million borgere i politikredsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce