Annonce
Aabenraa

Ny rockerborg indviet: Politiet rykkede talstærkt ud for at holde øje

Det var vagt ved porten ind til rockerborgen, så der ikke kom uindbudte gæster ind. Foto: Claus Thorsted
HA-supporterne Devils Choise MC South Arena indviede lørdag sit klubhus ved den sønderjyske landsby Holbøl. Det skete med selskab af politiet, der holdt øje med, hvem der kom.

Holbøl: Syd- og Sønderjyllands Politi var lørdag tilstede med en større styrke, da Devils Choice MC South Area, en støttegruppe til Hells Angels, holdt indvielse af deres nye klubhus ved Holbøl direkte ud til landevejen mellem Aabenraa og Kruså.

Skilte og bump sikrede, at alle bilister kom ned på 40 km/t foran Aabenraavej 38, men selv om blikkene var nysgerrige, var der ikke meget at se.

Hegnet rundt om det røde murstenshus var dækket af grønne presenninger, og et skilt på porten gjorde det klart, at det var privat grund, og at der kun var adgang for inviterede gæster.

Festen begyndte klokken 12, men allerede to timer tidligere havde indsatsleder Lars Christensen og et hold på mellem 20-30 betjente og beredskabsfolk indtaget deres positioner omkring adressen.

Annonce
Det var et pænt antal betjente, for politiet kunne jo ikke på forhånd vide, hvor mange gæster der ville deltage i den kombinerede indvielses- og sommerfest. Foto: Claus Thorsted

I en god dialog

Selv om det måske så voldsomt ud, var der ifølge indsatslederne ikke megen dramatik i aktionen.

- Vi monitorerer kun. Vi ved jo, det er en støttegruppe til HA, og da afdelingen er ny, skal vi lige se, hvem der kommer. Hvem der gider støtte dem, forklarede indsatslederen, der kunne konstatere, at der ikke var ret mange gæster ved middagstid, men der var indvielsen og sommerfesten jo også kun lige begyndt.

- Men jeg forventer ikke andet end, at det bliver fuldstændig stille og roligt. Vi har været i en god dialog med dem, sagde Lars Christensen.

Ved lignenede aktioner har politiet været assisteret af Skat, men lørdag var det udelukkende politiet, der var på stedet.

Det var omkring juletid, det kom frem, at de nye beboere i ejendommen i Holbøl var rockersupportere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce