Annonce
Danmark

Politiet tiltaler Kurt Beier for groft ågeri i sag om slum-lejr: Kræver fængselsstraf

I 2018 afslørende 3F, at op mod 200 filippinske chauffører boede under usle forhold i en slumlejr i Danmark, mens de arbejdede for vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport. Privatfoto
Politiets efterforskning af sagen om transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S, der lod filippinske chauffører bo under kummerlige forhold, har nu ført til, at der rejses straffesag.
Annonce

Slum: Politiet rejser nu straffesag mod transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S og kræver fængselsstraf samt konfiskation af økonomisk udbytte.

Det sker, efter at Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel i oktober 2018 anmeldte Kurt Beier Transport A/S for at lade chauffører bo i en slumlejr i Padborg med begrænset adgang til toilet- og køkkenfaciliteter og uden adgang til lægehjælp. Desuden anmeldte Aabenraa Kommune virksomheden for at overtræde byggeloven.

På baggrund af Syd- og Sønderjyllands Politis efterforskning, vurderer anklagemyndigheden, at Kurt Beier Transport A/S samt ledende personer i tilknytning til selskabet har overtrådt straffelovens paragraf, der handler om åger af særlig grov beskaffenhed.

Derfor rejses der tiltale, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.


På baggrund af Syd- og Sønderjyllands Politis efterforskning, vurderer anklagemyndigheden, at Kurt Beier Transport A/S samt ledende personer i tilknytning til selskabet har overtrådt straffelovens paragraf, der handler om åger af særlig grov beskaffenhed.


Desuden rejses der tiltale for overtrædelse af udlændingeloven, byggeloven og øvrige bekendtgørelser. Anklagemyndigheden vil under sagen nedlægge påstand om

På grund af sagens kompleksitet har sagen været forelagt Statsadvokaten i Viborg, som har opgivet påtale om menneskehandel.

Hvis Kurt Beier dømmes, er slagterigiganten Danish Crown klar til at boykotte virksomheden.

- Det er klart, at det så vil være meget svært at forestille sig, at vores samarbejdspartner fortsat kan benytte Kurt Beier Transport A/S som transportør, siger pressechef Jens Hansen til fagbladet 3F.

Annonce

Risikerer seks års fængsel

Politiets efterforskning har fokuseret på at klarlægge selskabets ejerforhold, økonomi, chaufførernes ansættelseskontrakter, boligforholdene for de ansatte, lønudbetalinger samt koncernens aktiviteter i Polen.

I den forbindelse har politiet afhørt 30 chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka og en række andre personer ansat i virksomheden eller med tilknytning til virksomheden. Undersøgelserne af forholdene for de udenlandske chauffører er sket i samarbejde med polske myndigheder, Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen, Center mod Menneskehandel samt Brand og Redning Sønderjylland.

De tiltalte har ikke ønsket at lade sig afhøre i sagen. Straffesagen er endnu ikke berammet ved byretten.

Strafferammen er op til seks års fængsel.

Kurt Beier Transport A/S er ikke vendt tilbage på avisen Danmarks henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce