Annonce
Nordtyskland

Politiet tror: Mor og søns selvmord kan være gigantisk fupnummer

Politiet har taget det helt usædvanlige skridt at offentliggøre et foto af den forsvundne kvinde og hendes søn. Privatfoto.
Mor og otte-årig søn forsvandt natten til mandag i vadehavet. Politiet gik først ud fra dobbelt selvmord, men formoder nu, at familien kan være gået under jorden.

BRUNSBÜTTEL: Natten til mandag forsvandt en 41-årig kvinde og hendes otte-årige søn i Vadehavet ud for Brunsbüttel i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Myndighederne var i første omgang overbevist om, at der var tale om et selvmord, hvor moderen havde taget sønnen med i døden i bølgerne. Nu har politiet ændret opfattelse. Muligvis er der tale om et gigantisk bluff, hvor den 41-årige blot har foregøglet sin egen og sønnenes død for at taget fat på en ny tilværelse under en ny identitet.

Politiet har derfor taget det helt usædvanlige skridt at offentliggøre et billede af den forsvundne kvinde og den otte-årige dreng. Det ville normalt ikke ske, hvis man havde mistanke om en familietragedie.

Ifølge politiet i Heide er der tegn på, at kvinden slet ikke er død, men er gået under jorden. Det skriver mediehuset SHZ.

Den 41-åriges 19-årige datter slog natten til mandag alarm, efter hendes mor havde fortalt om sine selvmordsplaner. Under en storstilet eftersøgning blev flere af kvindens og den otte-årige drengs beklædningsgenstand fundet på en høfde i vadehavet. Myndighederne gik derfor ud fra, at begge var omkommet i bølgerne. Nu tyder noget på et ganske andet udfald.

Den psykisk ustabile kvinde råder ifølge familien over tilstrækkelig mange midler til at starte på en frisk med en ny identitet.

Den 19-årige datter brød sammen efter episoden og befinder sig i lægelig behandling.

Endnu er der ingen spor efter hverken den 41-årige kvinde eller hendes otte-årige søn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce