Annonce
Tønder

Politiet undersøger voldtægts-anmeldelse i Tønder by

Modelfoto: Palle Herløv

Tønder Festival: Politiet modtog fredag morgen klokken 05.50 en anmeldelse fra en kvinde.

Politiet er i øjeblikket sparsomme med oplysningerne, da afhøringen af kvinden er i gang, og de kan derfor ikke bidrage med mange oplysninger.

- Det er en anmeldelse, der sandsynligvis er i forbindelse med Tønder Festival. Man hvad der præcis er sket, det ved vi ikke endnu. Vores afdeling for personfarlige hændelser er i gang med at tale med kvinden omkring anmeldelsen, fortæller politikommisær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Om det er en voldtægt, kan politiet ikke bekræfte på nuværende tidspunkt.

- Det er svært at sige, hvad der helt præcis er sket, når vi ikke har talt færdigt med kvinden, men vi behandler det i hvert fald, som var det en voldtægt.

Senere fredag kunne politiet supplere med følgende udtalelse:

- Syd- og Sønderjyllands Politi modtog klokken 05.50 en anmeldelse om, at en 26-årig kvinde havde været udsat for voldtægt i forbindelse med, at hun havde været til stede i nattelivet i Tønder by. Kvinden er ikke fra lokalområdet. Kvinden er blevet lægeundersøgt, og er også blevet afhørt. Men da der er tale om en verserende sag, kan vi i øjeblikket ikke udtale os yderligere.

Annonce

Bekymrede festivalfolk

Tidligt på dagen var der tvivl om, hvorvidt den formodede voldtægt havde fundet sted på Tønder Festival. I den forbindelse udtalte aministrerende direktør for Tønder Festival, Bert Schultz, følgende:

- Vi er naturligvis bekymrede, og vil rigtig gerne have styr på, hvad der præcis er sket, og om det overhovedet er sket på festivalens område. Men lige nu ved vi kun det, som politiet oplyser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce