Annonce
Tønder

Politiet undersøger voldtægts-anmeldelse i Tønder by

Modelfoto: Palle Herløv

Tønder Festival: Politiet modtog fredag morgen klokken 05.50 en anmeldelse fra en kvinde.

Politiet er i øjeblikket sparsomme med oplysningerne, da afhøringen af kvinden er i gang, og de kan derfor ikke bidrage med mange oplysninger.

- Det er en anmeldelse, der sandsynligvis er i forbindelse med Tønder Festival. Man hvad der præcis er sket, det ved vi ikke endnu. Vores afdeling for personfarlige hændelser er i gang med at tale med kvinden omkring anmeldelsen, fortæller politikommisær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Om det er en voldtægt, kan politiet ikke bekræfte på nuværende tidspunkt.

- Det er svært at sige, hvad der helt præcis er sket, når vi ikke har talt færdigt med kvinden, men vi behandler det i hvert fald, som var det en voldtægt.

Senere fredag kunne politiet supplere med følgende udtalelse:

- Syd- og Sønderjyllands Politi modtog klokken 05.50 en anmeldelse om, at en 26-årig kvinde havde været udsat for voldtægt i forbindelse med, at hun havde været til stede i nattelivet i Tønder by. Kvinden er ikke fra lokalområdet. Kvinden er blevet lægeundersøgt, og er også blevet afhørt. Men da der er tale om en verserende sag, kan vi i øjeblikket ikke udtale os yderligere.

Annonce

Bekymrede festivalfolk

Tidligt på dagen var der tvivl om, hvorvidt den formodede voldtægt havde fundet sted på Tønder Festival. I den forbindelse udtalte aministrerende direktør for Tønder Festival, Bert Schultz, følgende:

- Vi er naturligvis bekymrede, og vil rigtig gerne have styr på, hvad der præcis er sket, og om det overhovedet er sket på festivalens område. Men lige nu ved vi kun det, som politiet oplyser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce