Annonce
Tønder

Politiet undersøger voldtægts-anmeldelse i Tønder by

Modelfoto: Palle Herløv

Tønder Festival: Politiet modtog fredag morgen klokken 05.50 en anmeldelse fra en kvinde.

Politiet er i øjeblikket sparsomme med oplysningerne, da afhøringen af kvinden er i gang, og de kan derfor ikke bidrage med mange oplysninger.

- Det er en anmeldelse, der sandsynligvis er i forbindelse med Tønder Festival. Man hvad der præcis er sket, det ved vi ikke endnu. Vores afdeling for personfarlige hændelser er i gang med at tale med kvinden omkring anmeldelsen, fortæller politikommisær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Om det er en voldtægt, kan politiet ikke bekræfte på nuværende tidspunkt.

- Det er svært at sige, hvad der helt præcis er sket, når vi ikke har talt færdigt med kvinden, men vi behandler det i hvert fald, som var det en voldtægt.

Senere fredag kunne politiet supplere med følgende udtalelse:

- Syd- og Sønderjyllands Politi modtog klokken 05.50 en anmeldelse om, at en 26-årig kvinde havde været udsat for voldtægt i forbindelse med, at hun havde været til stede i nattelivet i Tønder by. Kvinden er ikke fra lokalområdet. Kvinden er blevet lægeundersøgt, og er også blevet afhørt. Men da der er tale om en verserende sag, kan vi i øjeblikket ikke udtale os yderligere.

Annonce

Bekymrede festivalfolk

Tidligt på dagen var der tvivl om, hvorvidt den formodede voldtægt havde fundet sted på Tønder Festival. I den forbindelse udtalte aministrerende direktør for Tønder Festival, Bert Schultz, følgende:

- Vi er naturligvis bekymrede, og vil rigtig gerne have styr på, hvad der præcis er sket, og om det overhovedet er sket på festivalens område. Men lige nu ved vi kun det, som politiet oplyser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce