Annonce
112

Politiet: Unge mænd kørte i høj fart mod Banedanmark-ansat, der forbød dem at opholde sig på togskinner

Den 20-årige var i november sidste år tiltalt for vold på Pusterummet. Foto: Casper Vagner Christensen
En Banedanmark-medarbejder sagde til en 19-årig mand, at han ikke måtte opholde sig på skinnerne ved Vamdrup Station, og det brød den 19-årige tilsyneladende sig ikke om. Af et anklageskrift fremgår det nemlig, at den 19-årige herefter blandt andet jagtede medarbejderen med et aluminiumsbat og kørte efter medarbejderen i bil.

Vamdrup: En meget dramatisk hændelse fandt ifølge politiet sted på Vamdrup Station tirsdag den 29. november sidste år lidt efter middag.

Af et anklageskrift mod to unge mænd fra Vamdrup, der tirsdag skal sidde på anklagebænken i Retten i Kolding, fremgår det nemlig, at de to mænd har kørt en bil i høj fart i retning mod en medarbejder fra Banedanmark, der på tidspunktet passede sit arbejde.

Hændelsen skete ifølge anklageskriftet cirka klokken 13.25, og de to mænd, der er henholdvis 19 og 20 år gamle, er tiltalt for en række forhold. Den 19-årige er alene tiltalt for at have opholdt sig på togskinnerne på Vamdrup Station, og episoden eskalerede angiveligt, da medarbejderen forsøgte at fortælle den 19-årige, at det var forbudt at opholde sig på skinnerne.

Herefter begyndte den 19-årige nemlig at råbe flere skældsord efter den ansatte, lige som han også kastede sten efter medarbejderen, står der i anklageskriftet. Den 19-årige skulle ifølge politiets tiltale have råbt "din mor er en luder" og holdt sin langefinger frem efter medarbejderen.

Annonce
De to mænd skulle have "fremkaldt nærliggende fare for den ansattes liv eller førlighed, idet de tiltalte ved grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde førte en personbil med høj hastighed mod den ansatte".

Fra anklageskriftet

Jagtede med bat

Episoden tog efterfølgende en mere voldelig drejning ifølge anklageskriftet. De to unge mænd jagtede angiveligt den ansatte med et aluminiumsbat, som ifølge våbenbekendtgørelsen sidestilles med et slagvåben, medmindre man har et formål med at være i besiddelse af det.

Ifølge anklageskriftet lykkedes ikke de to unge mænd at få ram på den ansatte med aluminiumsbattet, hvorefter de to mænd satte sig ind i en bil og kørte efter medarbejderen. Det var den 20-årige, der ifølge anklageskriftet førte bilen, selvom han han ikke havde noget kørekort. Samtidig skulle den 20-årige "ved grov kådhed eller på lignende hensynløs måde" have ført bilen med høj hastighed i retning mod den satte, som der står i anklageskriftet.

Dette skulle angiveligt have "fremkaldt nærliggende fare for medarbejderen liv eller førlighed". Det fremgår dog, at den ansatte lykkedes med at undvige bilen.

Der forventes at falde dom i sagen tirsdag. For den 20-åriges vedkommende er han også tiltalt for at have været i besiddelse af 4,6 gram hash, mens den 19-årige angiveligt har overtrådt færdselsloven ved at køre knallert uden styrthjelm ved en tidligere lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce