Annonce
112

Politiet: Unge mænd kørte i høj fart mod Banedanmark-ansat, der forbød dem at opholde sig på togskinner

Den 20-årige var i november sidste år tiltalt for vold på Pusterummet. Foto: Casper Vagner Christensen
En Banedanmark-medarbejder sagde til en 19-årig mand, at han ikke måtte opholde sig på skinnerne ved Vamdrup Station, og det brød den 19-årige tilsyneladende sig ikke om. Af et anklageskrift fremgår det nemlig, at den 19-årige herefter blandt andet jagtede medarbejderen med et aluminiumsbat og kørte efter medarbejderen i bil.
Annonce

Vamdrup: En meget dramatisk hændelse fandt ifølge politiet sted på Vamdrup Station tirsdag den 29. november sidste år lidt efter middag.

Af et anklageskrift mod to unge mænd fra Vamdrup, der tirsdag skal sidde på anklagebænken i Retten i Kolding, fremgår det nemlig, at de to mænd har kørt en bil i høj fart i retning mod en medarbejder fra Banedanmark, der på tidspunktet passede sit arbejde.

Hændelsen skete ifølge anklageskriftet cirka klokken 13.25, og de to mænd, der er henholdvis 19 og 20 år gamle, er tiltalt for en række forhold. Den 19-årige er alene tiltalt for at have opholdt sig på togskinnerne på Vamdrup Station, og episoden eskalerede angiveligt, da medarbejderen forsøgte at fortælle den 19-årige, at det var forbudt at opholde sig på skinnerne.

Herefter begyndte den 19-årige nemlig at råbe flere skældsord efter den ansatte, lige som han også kastede sten efter medarbejderen, står der i anklageskriftet. Den 19-årige skulle ifølge politiets tiltale have råbt "din mor er en luder" og holdt sin langefinger frem efter medarbejderen.

De to mænd skulle have "fremkaldt nærliggende fare for den ansattes liv eller førlighed, idet de tiltalte ved grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde førte en personbil med høj hastighed mod den ansatte".

Fra anklageskriftet

Annonce

Jagtede med bat

Episoden tog efterfølgende en mere voldelig drejning ifølge anklageskriftet. De to unge mænd jagtede angiveligt den ansatte med et aluminiumsbat, som ifølge våbenbekendtgørelsen sidestilles med et slagvåben, medmindre man har et formål med at være i besiddelse af det.

Ifølge anklageskriftet lykkedes ikke de to unge mænd at få ram på den ansatte med aluminiumsbattet, hvorefter de to mænd satte sig ind i en bil og kørte efter medarbejderen. Det var den 20-årige, der ifølge anklageskriftet førte bilen, selvom han han ikke havde noget kørekort. Samtidig skulle den 20-årige "ved grov kådhed eller på lignende hensynløs måde" have ført bilen med høj hastighed i retning mod den satte, som der står i anklageskriftet.

Dette skulle angiveligt have "fremkaldt nærliggende fare for medarbejderen liv eller førlighed". Det fremgår dog, at den ansatte lykkedes med at undvige bilen.

Der forventes at falde dom i sagen tirsdag. For den 20-åriges vedkommende er han også tiltalt for at have været i besiddelse af 4,6 gram hash, mens den 19-årige angiveligt har overtrådt færdselsloven ved at køre knallert uden styrthjelm ved en tidligere lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Trekantområdet

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Annonce