Annonce
112

Politiets døgnrapport: Flere tyverier

Arkiv

Her er et uddrag af de hændelser og anmeldelser, som politiet har modtaget siden fredag.

Annonce

Epileptisk mand var muligvis udsat for tyveri

Haderslev: En epileptisk mand var tirsdag 1. oktober muligvis offer for et tyveri.

Samme dag var manden ude at gå og fik et epileptisk anfald på Jomfrustien i Haderslev. Han faldt om, og da han vågnede igen, stod der to mænd og kiggede på ham. De to mænd samlede ham op og hjalp ham hjem. Da de kommer ind i hans hus, skal den epileptiske mand på toilettet. Da han kom ud igen, var de to mænd forsvundet. Det samme var mandens Ipad. Manden kunne ikke forstå, hvor hans Ipad var blevet af. Han kædede de to mænd og Ipad’ens forsvinden sammen og ringede til politiet, som nu er på jagt efter de to mænd.

Den ene af mændene beskrives som 30-40 år med mørkt og kruset hår. Manden med det epileptiske anfald kunne dog ikke give en beskrivelse af den anden mulige gerningsmand. Han kunne kun sige, at der var tale om en mand.

Politiet leder i skrivende stund efter vidner, der har set hændelsen.

Kælder blev røvet

Haderslev: Tre essentielle dele af en hver husholdning blev lørdag stjålet fra et kælderrum i Haderslev. Hængelåsen til kælderrummet på Varbergvej blev brudt, og en tyv gik på jagt. Toiletpapir, ris og seks dåser Coca-Cola blev stjålet fra kælderrummet.

Mand anholdt for spirituskørsel

Haderslev: En 27-årig bilist blev natten til søndag 6. oktober testet positiv for spirituskørsel. Hændelsen skete klokken 02.14 på Nørregade.

Bil påkørt af cyklist

Vojens: Et noget utraditionelt trafikuheld skete på Ribevej 6. oktober klokken 16.55.

Ved afkørslen til motorvejen blev en bil påkørt af en cyklist. Bilisten mente, at den 40-årige cyklist var påvirket af spiritus. Da politiet senere ankom til stedet, blev cyklisten testet positiv for spiritus. Cyklisten bliver sigtet for at have kørt cykel i spirituspåvirket tilstand.

Tandlægeklinik udsat for tyveri

Gram: En tandlægeklinik fik ubudne gæster udenfor åbningstid. Klokken 02.10 søndag nat 6. oktober kom tyve ind igennem vinduet til klinikken. Der er ikke overblik over, hvad der er stjålet. Politiet oplyser, at tyvene har forsøgt at bryde døren op til medicinrummet.

Fysioterapeut fik stjålet 6000 kroner

Haderslev: Fysioterapeut på Elmevej i Haderslev fik stjålet 6000 kroner. Tyveriet foregik fredag 4. oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce