Annonce
112

Politiets døgnrapport: Flere tyverier

Arkiv

Her er et uddrag af de hændelser og anmeldelser, som politiet har modtaget siden fredag.

Annonce

Epileptisk mand var muligvis udsat for tyveri

Haderslev: En epileptisk mand var tirsdag 1. oktober muligvis offer for et tyveri.

Samme dag var manden ude at gå og fik et epileptisk anfald på Jomfrustien i Haderslev. Han faldt om, og da han vågnede igen, stod der to mænd og kiggede på ham. De to mænd samlede ham op og hjalp ham hjem. Da de kommer ind i hans hus, skal den epileptiske mand på toilettet. Da han kom ud igen, var de to mænd forsvundet. Det samme var mandens Ipad. Manden kunne ikke forstå, hvor hans Ipad var blevet af. Han kædede de to mænd og Ipad’ens forsvinden sammen og ringede til politiet, som nu er på jagt efter de to mænd.

Den ene af mændene beskrives som 30-40 år med mørkt og kruset hår. Manden med det epileptiske anfald kunne dog ikke give en beskrivelse af den anden mulige gerningsmand. Han kunne kun sige, at der var tale om en mand.

Politiet leder i skrivende stund efter vidner, der har set hændelsen.

Kælder blev røvet

Haderslev: Tre essentielle dele af en hver husholdning blev lørdag stjålet fra et kælderrum i Haderslev. Hængelåsen til kælderrummet på Varbergvej blev brudt, og en tyv gik på jagt. Toiletpapir, ris og seks dåser Coca-Cola blev stjålet fra kælderrummet.

Mand anholdt for spirituskørsel

Haderslev: En 27-årig bilist blev natten til søndag 6. oktober testet positiv for spirituskørsel. Hændelsen skete klokken 02.14 på Nørregade.

Bil påkørt af cyklist

Vojens: Et noget utraditionelt trafikuheld skete på Ribevej 6. oktober klokken 16.55.

Ved afkørslen til motorvejen blev en bil påkørt af en cyklist. Bilisten mente, at den 40-årige cyklist var påvirket af spiritus. Da politiet senere ankom til stedet, blev cyklisten testet positiv for spiritus. Cyklisten bliver sigtet for at have kørt cykel i spirituspåvirket tilstand.

Tandlægeklinik udsat for tyveri

Gram: En tandlægeklinik fik ubudne gæster udenfor åbningstid. Klokken 02.10 søndag nat 6. oktober kom tyve ind igennem vinduet til klinikken. Der er ikke overblik over, hvad der er stjålet. Politiet oplyser, at tyvene har forsøgt at bryde døren op til medicinrummet.

Fysioterapeut fik stjålet 6000 kroner

Haderslev: Fysioterapeut på Elmevej i Haderslev fik stjålet 6000 kroner. Tyveriet foregik fredag 4. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce