Annonce
forside

Politiets topledelse driver utroværdig kommunikationspolitik

Læserbrev: JydskeVestkysten har gennem artikler og på lederplan beskæftiget sig indgående med, hvorfor politiet i Esbjerg ikke af egen drift har fortalt offentligheden om anholdelsen af to afghanske statsborgere, som er sigtet for henholdsvis voldtægt og voldtægtsforsøg mod to piger på 14 år.

Tak, fordi den lokale presse lever op til sit ansvar som kontrollør af dem, der er sat til at kontrollere os andre.

Det er efter min mening ganske uhørt, at politiets øverste ledelse med politidirektøren i spidsen således har hemmeligholdt en så opsigtsvækkende nyhed om noget, der angiveligt er foregået på et offentligt tilgængeligt sted.

Efter afsløringen har politiets ledelse givet den forklaring, at man ville beskytte de to piger, og at man vidste, hvem gerningsmændene var.

Det er hverken politiets pligt at beskytte voldtægtsofre eller anlægge moralske betragtninger i forhold til pressen.

Vi har lovgivningen og domstolene til at beskytte ofre, der bliver udsat for noget så forfærdeligt som en voldtægt.

Retsplejeloven har faktisk særligt strenge bestemmelser om, hvordan mindreårige ofre for sædelighedsforbrydelser skal beskyttes, så deres identitet på ingen måde kommer frem i en større offentlighed.

De to piger var og er således på alle måder beskyttet mod, at pressen kan (eller vil) bringe den mindste oplysning, som kan afsløre deres identitet.

Og sådan skal det naturligvis også være.

Det forhold, at politiet kendte de formodede gerningsmænd gør, at man med sindsro kunne have bragt sagen til offentlighedens kendskab. Efter anholdelserne kunne en kort orientering næppe have skadet den videre efterforskning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ansat en hel kommunikationsafdeling. Herfra sender man ugentligt en lind strøm af smånyheder ud.

Men når der virkelig sker noget, som læserne har krav på at blive orienteret om, så lukker informationsstrømmen ned.

Det har intet med kommunikation at gøre. Det skal bare se sådan ud. Vi leger, vi er åbne. Men vi er det reelt ikke, når det gælder.

Det er i den grad en utroværdig måde at drive kommunikationspolitik på.

Lige nu spekuleres der i, om politiet holdt sagen hemmelig for at skjule, at udenlandske statsborgere (muligvis) står bag en grov forbrydelse i et næsten nyåbnet shoppingcenter.

Disse spekulationer kunne politiets topledelse have været helt foruden, hvis man havde haft en sober kommunikationspolitik og dermed havde udsendt en pressemeddelelse, hvor man i korte og faktuelle træk havde orienteret borgerne om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce