Annonce
Nordtyskland

Politifolk har oparbejdet pukkel på over 500.000 overtimer

Modelfoto: Landespolizei Schleswig-Holstein.

KIEL. I de forløbne måneder har politiet i Slesvig-Holsten kunne reducere antallet af opsparede overtimer en smule. Den 30. november sidste år var der dog fortsat registreret en pukkel på 502.000 overtimer. Det var godt 50.000 færre end den 30 september 2019, men til gengæld 67.000 flere end på samme tidspunkt året før.

Størstedelen af overtimerne, nemlig 45.000, er delstatspolitiet kommet til livs ved at udbetale dem. Resten blev afspadseret i det omfang, det nu kunne lade sig gøre.

De mange klimademonstrationer og fejringen af den tyske genforening i Kiel den tredje oktober kostede mange ressourcer.

På længere sigt skal 500 nye stillinger hos Slesvig-Holstens politi sikre en vedvarende aflastnnig af betjentene og dermed også færre overtimer.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce