Annonce
Danmark

Politiforbund om zigzag med køreprøver: Uanstændig opførsel

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Claus Oxfeldt fra Politiforbundet er træt af skiftende meldinger om ansvar for kørekort og køreprøver.

Politifolk er ufrivilligt blevet kastebolde i en politisk dyst om, hvor ansvaret for at håndtere udstedelse af kørekort og afholdelse af køreprøver skal ligge.

Det mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Jeg synes, at det er en fuldstændig uanstændig opførsel over for nogle, som brænder for det her område.

- Det er jo mennesker, vi taler om, der først får at vide, at deres jobområde skal overdrages, så skal det ikke alligevel, og nu skal det så gudhjælpemig igen, siger han.

Den tidligere VLAK-regering havde egentlig aftalt, at ansvaret for køreprøverne skulle flyttes væk fra politiet og over hos Færdselsstyrelsen.

Men efter regeringsskiftet i juni sidste år ville S-regeringen omgøre beslutningen og lade politiet beholde opgaven.

Et alternativt flertal med Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, De Konservative og Liberal Alliance blokerer imidlertid for regeringens plan.

Meningen med VLAK-regeringens beslutning om at flytte opgaver til Færdselsstyrelsen var, at det skulle frigøre 115 politifolk.

De skulle bruges til at bemande det planlagte udrejsecenter for udviste asylansøgere på øen Lindholm i Stege Bugt.

Men med regeringsskiftet skete der flere ting.

For det første valgte den nye regering at droppe udrejsecenteret på Lindholm.

Og for det andet blev planen om at tage køreprøverne fra politiet droppet. Den nye regering mente ikke, at finansieringen var på plads.

Først fik de køreprøvesagkyndige hos politiet at vide, at deres job forsvandt fra nytår, hvorefter de så fik at vide, at det gjorde det ikke alligevel.

Claus Oxfeldt påpeger, at det oprindelige regnestykke, der viste at 115 politifolk kunne frigøres, slet ikke holder længere.

Med udsigten til, at området forsvandt, har de fleste sagkyndige ifølge forbundsformanden nemlig valgt at søge væk.

- Der er i dag kun 36 fuldtidssagkyndige politifolk tilbage i hele landet. Resten er overtaget af civile.

- Så gevinsten i forhold til at frigøre kræfter for politiet er altså til at overse og står slet ikke mål med udgifterne, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce