Annonce
Kolding

Politijagt for retten: Narkopåvirket motorcyklist uden kørekort flygtede med 204 km/t på landevej

En sag om vanvidsbilisme var onsdag for Retten i Kolding. Arkivfoto: Michael Svenningsen
En 24-årig mand var onsdag i retten tiltalt for vanvidsbilisme. Samtidig er hans far tiltalt for - ved et andet tilfælde - at have hjulpet ham ved at hindre politiet i at eftersætte sønnen.

Sjølund/Fredericia/Vejle: Onsdag kom en sag om vanvidsbilisme for Retten i Kolding.

Her er en 24-årig mand fra Fredericia blandt andet tiltalt for at have kørt hensynsløst og bragt andre menneskers liv i fare, da han 17. juli 2021 luftede sin uregistrerede motorcykel på først den Østjyske Motorvej omkring Vejle.

Undervejs kom han nemlig forbi en politipatrulje, som satte efter den unge motorcyklist, og han er nu anklaget for at have kørt 173 kilometer i timen på motorvejen, hvor man måtte køre 110.

Annonce

Værre blev det dog, da han forlod motorvejen. Med politiet i hælene skal han have sat farten op og undervejs have kørt mindst 204 kilometer i timen på landevejsstrækninger, hvor hastigheden ellers maksimalt må være 80.

- En motorcykel er en legeplads, og sådan har jeg altid kørt på dem, lød det fra den 24-årige, der i øvrigt ikke har kørekort til motorcykel, i retten onsdag.

Med sin hastighedsoverskridelse på 155 procent kan han klassificeres som vanvidsbilist.

Hensynet til fart var dog ikke det eneste, den 24-årige ignorerede på sin køretur. Her overså han også hensynet til medtrafikanter og anden trafiklovgivning generelt.

Derfor er han også sigtet for i flere tilfælde at have kørt over for rødt lys, køre venstre om helleanlæg, ikke at standse, da politiet bad om det og for op til flere hasarderede overhalinger.

Eksempelvis skal den 24-årige nemlig både have overhalet højre om, venstre om i svingbaner, mens biler ville dreje og ved dobbelte spærrelinjer.

Flere skal være sket med kort afstand til de andre bilister. Desuden skal han have overhalet i eller umiddelbart lige før lyskryds. I en sådan overhaling skal den 24-årige være kørt frem for rødt lys - uden at sænke hastigheden - selvom en anden bilist, der havde fået grønt lys, var ved at køre frem.

Derfor er han også tiltalt for at have være til fare for andres liv med sin kørsel.

67-årig far tiltalt for at hindre politiarbejde

I en anden episode fra søndag den 8. marts 2020 er en 24-årige og dennes far tiltalt for have aftalt at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde.

Tidligt om morgenen var den 24-årige søn nemlig også vej væk fra politiet, og undervejs kører han ad Løkkesvej ved Sjølund.

Her holdt den 24-åriges far i sin bil, og da politiet kom ind på vejen, skulle faderen ifølge politiets udlægning have drejet ud for dem, så politiet måtte ud i rabatten for at undgå et sammenstød med faderens bil, hvorefter man fortsatte efter sønnens bil.

Politiet fik standset sønnen ved at torpedere hans bil ved en foderstofvirksomhed i nærheden. Efterfølgende blev han anholdt og fik taget en blodprøve, der viste, at han havde indtaget kokain og havde en alkoholpromille lige over 0,5.

Anklagers forventning er en ubetinget frakendelse af førerretten hos både søn og far, ligesom sønnens motorcykel skal konfiskeres.

Der er afsat to retsmøder til sagen, der forventes afgjort mandag den 11. oktober.

En motorcykel er en legeplads, og sådan har jeg altid kørt på dem

Den 24-årige tiltalte mand om, hvorfor han kørte så stærkt
Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

KIF Fodbold

Vejle viste stor effektivitet og vandt 5-1: Kolding er på vej ud af pokalen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce