Annonce
Tønder

Politik er slet ikke så kedeligt og ligegyldigt som mange går og tror

Tilde Holch Duedahl. Privatfoto

Læserbrev: Hvorfor er der altid et flertal af mænd i alderen 50+ i politiske bestyrelser? Hvorfor er der ikke flere unge og børnefamilier der involverer sig mere i politik?

Det er nogle af spørgsmålene, man stiller sig, når man kigger på bl.a. lokalpolitik i Tønder Kommune. Som ung i dag og som forælder, har de fleste en mening om, hvordan man ønsker at tingene skal være, så hvorfor ikke give den mening til kende et sted, hvor man faktisk kan gøre en forskel.

Men ved befolkningen, hvor de skal gå hen med deres spørgsmål, ideer og holdninger? At en bestyrelse i en politisk forening fungerer, som i en hvilken som helst anden forening?

Jeg ser på politik på den måde, at man kan få direkte indflydelse på, hvad der rører sig i ens kommune og ikke mindst ens nærområde. Måden, vi gør tingene på, tiltag og fravalg og ikke mindst være med til at forme fremtiden.

Sammensætningen af dem, som involverer sig i det politiske arbejde, skulle gerne være en afspejling af befolkningen, og det mener jeg ikke den er i dag.

Jeg ville ønske flere unge på videregående uddannelser og forældre med børn i daginstitutioner og skoler, ville melde sig ind i politisk arbejde.

At frivilligt politisk arbejde kan være så givende, hvis man tør give sin mening til kende, har gjort, at jeg i dag er kandidat til kommunalvalget til november i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce