Annonce
Læserbrev

Politik. Klaus Kildemand ønsker at udtræde af byrådet

Annonce

Læserbrev: JydskeVestkysten journalist Dorthe Andresen beskriver forholdene omkring Klaus Kildemands ønske om at udtræde af byrådet, som om de er en vedtagen sandhed.

Det synes jeg er en uskik, al den stund at der pt. er tale om Socialdemokraternes ønsker, der i øvrigt savner respekt for, at det faktisk er byrådet, der træffer beslutning både om Klaus Kildemands udtræden og fordeling af posterne i øvrigt.

For såvidt angår fordeling af Klaus Kildemands poster skriver JV bl.a. følgende: ”… minus formandsposten for Børn & Unge udvalget, som Elin Winther (A) skal overtage” - taget ordret fra Socialdemokraternes ønskeseddel forstås.

Men, dels har byrådet endnu ikke behandlet noget som helst vedrørende Klaus Kildemands og Socialdemokraternes ønsker, og specifikt om formandsposten i Børn & Ungeudvalget henvises til Retssikkerhedslovens regler, hvor det om Børn & Unge-udvalg §20. stk. 1 anføres, at “Børn & Unge udvalget vælger selv sin formand og næstformand blandt de medlemmer, der er valgt af kommunalbestyrelsen”.

Det er således suverænt udvalgets fem medlemmer, der udover de to politisk valgte tæller en dommer og to højt kvalificerede børnefaglige medlemmer, der vælger, om formandsposten midt i byråds/-udvalgsperioden skal gå til endnu en socialdemokrat (der for nylig har afløst Klaus Kildemand i 2 måneder) eller i al beskedenhed udvalgets nuværende næstformand, undertegnede (med erfaring fra flere byrådsperioder).

Jeg må sige, at min grænse for “forhånds-postfordelingsiver” hos socialdemokraterne er overskredet i og med, man tager for givet, at kunne “parkere” dommerens og de to børnesagkyndige udvalgsmedlemmers viden og indflydelse på et niveau for nulpunktsindflydelse.

Kan man forestille sig, at Socialdemokraternes iver kan henføres til et af de mest glødende emner i Statsminister Mette Frederiksens (A) nytårstale?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce