Annonce
Kolding

Politiker bekymret: Hver femte medarbejder i familierådgivningen er stoppet

Det bekymrer Kristina Jørgensen (DF), der er medlem af social- og sundhedsudvalget, at hver femte medarbejder i familierådgivning er stoppet i år. Foto: Chresten Bergh

Kristina Jørgensen (DF) vil på mødet i social- og sundhedsudvalget onsdag spørge ind til, hvorfor 20 procent af medarbejderne i familieafdelingen er stoppet i år. Hun ønsker også et svar på, om den enkelte medarbejder sidder med flere sager, end politikerne tror.

Annonce

Kolding: I år er 15 ud af 73 medarbejdere stoppet i Kolding Kommunes Familierådgivning.

- Det bekymrer mig, at hver femte medarbejder i familierådgivning er stoppet på den ene eller anden vis. Især i forhold til at otte af de 15 skulle skyldes udfordringer med langtidssygemeldinger. Hvis det er på grund af jobbet, så tænker jeg, at der er bred politisk opbakning til, at vi skal dykke dybere ned i det her, så vi kan forhindre den slags, siger Kristina Jørgensen (DF).

Hun har sat familierådgivningen på dagsordenen for social- og sundhedsudvalgets møde onsdag.

- Baggrunden for mine spørgsmål til familierådgivningen er, at vi for et par år siden politisk valgte at betale os til at få flere socialrådgivere, så de ikke skulle have så mange sager hver. Antallet skulle ligge mellem 20 og 25.

Kristina Jørgensen vurderer dog, at tallet kan være højere. Og det vurderer hun ud fra, at de ansatte er bagvagter for hinanden.

Familieafdelingen

Familierådgivningen tilbyder rådgivning og pædagogisk støtte til børnefamilier, børn og unge, der har brug for særlig hjælp.Du kan kun modtage familierådgivningens tilbud, hvis de ansatte vurderer, at du har et særligt behov for hjælp. Her undersøger medarbejderne familiens eller barnets situation, hvor undersøgelsen skal dokumentere, at der er behov for en særlig indsats.

Dog tilbydes åben anonym rådgivning til alle børnefamilier i Kolding Kommune.

Kilde: Kolding Kommune

Annonce

Bagvagter

Bagvagtordningen indebærer, at de ansatte overtager møde fra kolleger, der er syge eller af andre grunde ikke er på arbejde. Målet er at undgå, at borgere går forgæves eller får deres møde udsat.

- Jeg er nysgerrig på, hvor mange sager de ansatte reelt har, når bagvagterne tælles med. På udvalgsmødet vil jeg gerne have svar på, om den enkelte socialrådgiver har flere sager, end vi politikere går og tror. Og spiller et eventuelt højere antal sager ind på antallet af langtidssygemeldinger, så er det vigtigt, at vi politikere får besked, så vi kan reagere, mener hun.

Flere ting i dagsordenspunktet undrer hende. Der står blandt andet: " Generelt har familierådgivningen en god trivsel og sygefraværet udgør 2,97 procent".

- Lige neden under står, at familierådgivningen i den ene afdeling har været hårdt ramt af langtidssygemeldinger i efteråret, og de to udsagn synes jeg ikke stemmer overens. Det er noget af det, jeg vil spørge ind til.

Annonce

Det siger borgerne

JydskeVestkysten har kontaktet familiechef Anette Ravn Olsen, men hun ønsker ikke at kommentere, før sagen er behandlet i udvalget.

Kristina Jørgensen har været i dialog med borgere, der bruger familierådgivning.

- De, der har et længere forløb, er ofte meget glade for deres socialrådgivere. Men jeg hører også enkelte eksempler på borgere, der har oplevet, pludselig at få komme til møde med en ny ansat, fordi deres kontakt er syg. Altså brug af bagvagtordningen. Det er fint, hvis bagvagten når at sætte sig ind i sagen, men jeg hører ind imellem, at det har bagvagten ikke haft tid til, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce