Annonce
Kolding

Politiker efter skoles opråb om hjælp til sårbare elever: Forvaltningen har ikke givet information om tilbud videre

Venstres medlem af social- og sundhedsudvalget, Trille Nikolajsen, fortæller, at der er tilbud, som de unge psykisk sårbare elever på Kolding HF & VUC kan bruge. Men fra forvaltningens side har man ikke sørget for at informere skolen om de tilbud, der er, siger hun. Det er nu ved at blive gjort. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Venstres Trille Nikolajsen beklager, at man på Kolding HF & VUC oplever, at der ikke længere findes den nødvendige hjælp i Kolding til skolens mange psykisk sårbare elever. Tilbuddene er der, men er forsvundet i manglende kommunikation, siger hun.

Kolding: Det er dybt beklageligt, at man på Kolding HF & VUC oplever, at der ikke findes de nødvendige hjælpetilbud i Kolding til skolens mange psykisk sårbare elever.

Sådan lyder det fra Venstres medlem af social- og sundhedsudvalget Trille Nikolajsen, efter at Kolding HF & VUC mandag stod frem med et opråb til de lokale politikere om at sætte gang i noget hjælp til de unge med psykiske problemer.

Ifølge studielederen på skolen har der ikke været noget tilbud til målgruppen, siden et flertal i byrådet i forbindelse med budgetforliget for 2020 sparede det tidligere gruppetilbud Lær at tackle angst og depression for unge mellem 15 og 25 år væk. Byrådet nedlagde det i starten af året, men Komiteen for Sundhedsoplysning, som står bag det landsdækkende tilbud, betalte for, at tilbuddet kunne fortsætte indtil sommerferien.


Forvaltningen har ikke haft fat i uddannelsesinstitutionerne, så det er ikke blevet formidlet videre til dem.

Trille Nikolajsen (V)


Men Trille Nikolajsen oplyser nu, at politikerne i forbindelse med besparelsen fik listet op fra forvaltningen, hvilke tilbud der var, og her lød beskeden ifølge Trille Nikolajsen, at der var tilbud, som de unge på Kolding HF & VUC kunne henvises til, hvis de døjer med psykiske problemer.

Annonce

Har ikke formidlet info videre

Hun forklarer, at både hun og udvalgets formand, Hans Holmer (SF), i kølvandet på skolens opråb har henvendt sig til forvaltningen for at opklare, hvorfor man på Kolding HF & VUC oplever, at man ikke har nogen hjælp at henvise de sårbare elever til.

- Der er tilbud nok til dem, men forvaltningen har ikke haft fat i uddannelsesinstitutionerne, så det er ikke blevet formidlet videre til dem. Hvorfor det ikke er det, er et godt spørgsmål, men det viser i hvert fald, at det er vigtigt, at information bliver bredt ud, siger Trille Nikolajsen.

Hun mener, at både embedsmændene i forvaltningen og medarbejderne på Kolding HF & VUC har et ansvar for, at viden om tilbuddene ikke er nået frem til skolen.

- Jeg synes, det går begge veje. Forvaltningen har ikke henvendt sig til skolen, men HF & VUC har heller ikke rakt ud til forvaltningen, mener Trille Nikolajsen, der håber, at der nu bliver rettet op på det.

Før sommerferien stillede hun et forslag om at sætte 1,2 millioner kroner af til øget hjælp til både unge og voksne, der lider af angst, depression og stress.

Dette forslag kan dog tidligst behandles politisk til februar, men Trille Nikolajsen oplyser, at forslaget både omhandler penge til en forebyggende indsats og til at bedre at formidle de tilbud, der findes på området.

Besparelsen

  • I forbindelse med budgetforliget for 2020 vedtog V, DF, S og R at spare de fire Lær at tackle-tilbud væk. Det drejede sig om tilbud til unge med angst og depression, voksne med angst og depression, folk med kronisk sygdom og pårørende til kronisk syge.
  • Via dette kan man fra 2021 spare 559.000 kroner per år.
  • Mange elever på Kolding HF & VUC døjer med psykiske problemer og har fået hjælpe gennem Lær at tackle-grupperne for de unge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce