Annonce
Kolding

Politiker erkender fejl: - Vi har haft for travlt

Benny Dall (EL), der er formand for Koldings udvalg for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler, erkender, at politikerne har været for dåligere til at kommunikere med de ansatte i socialforvaltningen, men det skal der laves om på. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Udvalgsformand Benny Dall (EL) forstår godt, at medarbejderne i socialforvaltningen er bekymrede for den proces, der er sat i gang efter den eksterne analyse og socialområdet. - Vi har simpelthen ikke været gode nok til at få medarbejdere og ledere med i den proces, forklarer han.

Kolding: Benny Dall, der er formand for Koldings udvalg for socialøkonomi- handicap og hjælpemidler, erkender, at politikerne ikke har været gode nok til at få kommunens ansatte med i den proces, der skal hjælpe med at finde millioner af kroner på området. Processen blev sat i gang, efter en ekstern analyse har peget på områder, hvor Kolding bruger flere penge end sammenlignelige kommuner.

- Vi har haft nogle politiske ideer om at omsætte det her ved hjælp af strategien "Selvværd og sammenhæng", hvor vi lytter til borgerne for at finde bedre og billigere løsninger, men det har været for meget oppefra og ned. De ansatte har ikke været med, men nu vender vi bøtten.

Det er meningen, at de ansatte skal bruge deres kendskab til borgerne til at komme på ideer, der kan gøre tingene anderledes og bedre.

- Vi har enten haft for travlt, eller også har vi ikke hørt efter. Vi har i hvert fald ikke gjort det godt nok, siger han.

Annonce
- Vi har enten haft for travlt, eller også har vi ikke hørt efter. Vi har i hvert fald ikke gjort det godt nok.

Benny Dall (EL)

Tager kritik til sig

Benny Dall giver medarbejderne ret i den kritik, de giver i deres høringssvar.

- Svarene er en lang række bekymringer. Medarbejderne føler sig løbet over evne, og de føler, at de ikke får den ledelsesmæssige opbakning, de skal have. Og det har de fuldstændig ret i. Vi har sagt "Selvværd og sammenhæng" - det duer bare, men vi har ikke haft medarbejderne med. Det er vores fejl, og det skal vi lave om på.

Han mener, at der i udvalget er den holdning, at politikerne hele det næste år skal have fokus på den proces.

- Nu skal vi lytte efter, hvad de ansatte siger og gå i dialog med dem, i stedet for selv at tage førertrøjen på og løbe afsted uden af få resten med.

Medarbejdere og ledere skal inddrages i at skrive en opdateret version at strategien og arbejdet med planen for realisering af den eksterne analyses potentialer.

- Medarbejderne sidder med nogle input til, hvordan vi kan gøre det bedre for borgerne, og det giver mening at høre på dem, men de har ikke følt, at de kunne komme i dialog. Det skal vi lave om på, understreger Benny Dall.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce