Annonce
Kolding

Politiker erkender fejl: - Vi har haft for travlt

Benny Dall (EL), der er formand for Koldings udvalg for socialøkonomi, handicap og hjælpemidler, erkender, at politikerne har været for dåligere til at kommunikere med de ansatte i socialforvaltningen, men det skal der laves om på. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Udvalgsformand Benny Dall (EL) forstår godt, at medarbejderne i socialforvaltningen er bekymrede for den proces, der er sat i gang efter den eksterne analyse og socialområdet. - Vi har simpelthen ikke været gode nok til at få medarbejdere og ledere med i den proces, forklarer han.

Kolding: Benny Dall, der er formand for Koldings udvalg for socialøkonomi- handicap og hjælpemidler, erkender, at politikerne ikke har været gode nok til at få kommunens ansatte med i den proces, der skal hjælpe med at finde millioner af kroner på området. Processen blev sat i gang, efter en ekstern analyse har peget på områder, hvor Kolding bruger flere penge end sammenlignelige kommuner.

- Vi har haft nogle politiske ideer om at omsætte det her ved hjælp af strategien "Selvværd og sammenhæng", hvor vi lytter til borgerne for at finde bedre og billigere løsninger, men det har været for meget oppefra og ned. De ansatte har ikke været med, men nu vender vi bøtten.

Det er meningen, at de ansatte skal bruge deres kendskab til borgerne til at komme på ideer, der kan gøre tingene anderledes og bedre.

- Vi har enten haft for travlt, eller også har vi ikke hørt efter. Vi har i hvert fald ikke gjort det godt nok, siger han.

Annonce
- Vi har enten haft for travlt, eller også har vi ikke hørt efter. Vi har i hvert fald ikke gjort det godt nok.

Benny Dall (EL)

Tager kritik til sig

Benny Dall giver medarbejderne ret i den kritik, de giver i deres høringssvar.

- Svarene er en lang række bekymringer. Medarbejderne føler sig løbet over evne, og de føler, at de ikke får den ledelsesmæssige opbakning, de skal have. Og det har de fuldstændig ret i. Vi har sagt "Selvværd og sammenhæng" - det duer bare, men vi har ikke haft medarbejderne med. Det er vores fejl, og det skal vi lave om på.

Han mener, at der i udvalget er den holdning, at politikerne hele det næste år skal have fokus på den proces.

- Nu skal vi lytte efter, hvad de ansatte siger og gå i dialog med dem, i stedet for selv at tage førertrøjen på og løbe afsted uden af få resten med.

Medarbejdere og ledere skal inddrages i at skrive en opdateret version at strategien og arbejdet med planen for realisering af den eksterne analyses potentialer.

- Medarbejderne sidder med nogle input til, hvordan vi kan gøre det bedre for borgerne, og det giver mening at høre på dem, men de har ikke følt, at de kunne komme i dialog. Det skal vi lave om på, understreger Benny Dall.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce