x
Annonce
Esbjerg

Politiker: Esbjergs nye højhuse ligner aviser der er stablet

Esbjerg Tower. Hvad synes du? Illustration: BIG

Esbjerg Towers vil uden tvivl blive et debatemne i de esbjergensiske hjem frem mod. Hvad synes du om byens kommende "kaktus-tårne"?

Esbjerg: Esbjerg Towers, den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels´ storstilede højhus-projekt til 300 millioner kroner, som vil rage henholdsvis 57, 35 og 23 meter op i luften over Tovværksgrunden, bliver efter alt at dømme et hedt samtaleemne i landets femte største by frem mod jul.

Hvad synes du? Er det grimt eller flot?

De tre tårne kaldes på grund af byggestilen for kaktus-tårne, og navnet kommer af den karakteristiske silhuet, fordi bygningerne er designet med en sekskantet kerne af kvadratiske dæk, som roteres for hver etage.

- Jeg synes mest, at bygningerne ligner en masse aviser, der er stablet uordentligt oven på hinanden. Men det skal retfærdigvis siges, at jeg kun har set skitse-tegningerne. Så jeg er på ingen måde negativt stillet overfor byggeriet. Det kan jo være, at der er tale om moderne nytænkning, siger Henrik Vallø, byrådsmedlem fra Borgerlisten til Ekstra Bladet.

Under valgkampen var Henrik Vallø modstander af højhusbyggerier i midtbyen.

- Jeg bryder mig ikke om, at der bliver bygget højhuse i selve midtbyen. Men Tovværksgrunden kan godt være det helt rigtige sted at placere højhusene på, siger han til eb.dk.

Helene Plet, der er formand for Byfonden i Esbjerg og arkitekt i Move Arkitektur, siger til Ekstra Bladet, at hun ikke i tvivl om, at højhusbyggerierne nok skal skabe debat i Esbjerg.

- Det er en smagssag, om man kan lide byggeriet. Nogle vil givetvis kalde bygningerne for forfærdelige og grimme, mens andre vil synes, at de er helt fantastiske. Personligt synes jeg, at bygningerne kan blive tre ikoner i byen. De kan komme til at virke som tre skulpturer, hvis man sørger for, at det omkringliggende område bliver lavet korrekt, siger Helene Plet.

Jeg synes mest, at bygningerne ligner en masse aviser, der er stablet uordentligt oven på hinanden. Men det skal retfærdigvis siges, at jeg kun har set skitse-tegningerne. Så jeg er på ingen måde negativt stillet overfor byggeriet. Det kan jo være, at der er tale om moderne nytænkning.

Henrik Vallø, Borgerlisten
Esbjerg Tower. Hvad synes du? Illustration: BIG
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce