Annonce
Esbjerg

Politiker: Esbjergs nye højhuse ligner aviser der er stablet

Esbjerg Tower. Hvad synes du? Illustration: BIG

Esbjerg Towers vil uden tvivl blive et debatemne i de esbjergensiske hjem frem mod. Hvad synes du om byens kommende "kaktus-tårne"?

Esbjerg: Esbjerg Towers, den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels´ storstilede højhus-projekt til 300 millioner kroner, som vil rage henholdsvis 57, 35 og 23 meter op i luften over Tovværksgrunden, bliver efter alt at dømme et hedt samtaleemne i landets femte største by frem mod jul.

Hvad synes du? Er det grimt eller flot?

De tre tårne kaldes på grund af byggestilen for kaktus-tårne, og navnet kommer af den karakteristiske silhuet, fordi bygningerne er designet med en sekskantet kerne af kvadratiske dæk, som roteres for hver etage.

- Jeg synes mest, at bygningerne ligner en masse aviser, der er stablet uordentligt oven på hinanden. Men det skal retfærdigvis siges, at jeg kun har set skitse-tegningerne. Så jeg er på ingen måde negativt stillet overfor byggeriet. Det kan jo være, at der er tale om moderne nytænkning, siger Henrik Vallø, byrådsmedlem fra Borgerlisten til Ekstra Bladet.

Under valgkampen var Henrik Vallø modstander af højhusbyggerier i midtbyen.

- Jeg bryder mig ikke om, at der bliver bygget højhuse i selve midtbyen. Men Tovværksgrunden kan godt være det helt rigtige sted at placere højhusene på, siger han til eb.dk.

Helene Plet, der er formand for Byfonden i Esbjerg og arkitekt i Move Arkitektur, siger til Ekstra Bladet, at hun ikke i tvivl om, at højhusbyggerierne nok skal skabe debat i Esbjerg.

- Det er en smagssag, om man kan lide byggeriet. Nogle vil givetvis kalde bygningerne for forfærdelige og grimme, mens andre vil synes, at de er helt fantastiske. Personligt synes jeg, at bygningerne kan blive tre ikoner i byen. De kan komme til at virke som tre skulpturer, hvis man sørger for, at det omkringliggende område bliver lavet korrekt, siger Helene Plet.

Annonce

Jeg synes mest, at bygningerne ligner en masse aviser, der er stablet uordentligt oven på hinanden. Men det skal retfærdigvis siges, at jeg kun har set skitse-tegningerne. Så jeg er på ingen måde negativt stillet overfor byggeriet. Det kan jo være, at der er tale om moderne nytænkning.

Henrik Vallø, Borgerlisten
Esbjerg Tower. Hvad synes du? Illustration: BIG
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce