Annonce
Aabenraa

Politiker fødte, mens byrådet skændtes om jollehavn

Stolte forældre. Byrådsmedlem Carina Underbjerg Hansen (V) og hendes kæreste, Thue Kloster Nielsen, blev onsdag forældre til lille Lærke. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Byrådet i Aabenraa har fået en ny mor og en ny morfar. Carina Underbjerg Hansen (V) og hendes kæreste blev forældre onsdag aften.

Aabenraa: Mens beskyldningerne om mangel på ordentlighed føg på tværs af byrådssalen onsdag aften, var et af byrådets 31 medlemmer i gang med noget endnu mere intenst. Den snart 29-årige Carina Underbjerg Hansen fødte nemlig sit første barn, nærmest samtidig med at den hede debat om jollehavnen i Loddenhøj foregik.

Lærke kom til verden kl. 18.17 på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, og det var stort set på det tidspunkt, at den mere end timelange debat om jollehavnen også tog sin afslutning - en debat, som Carina Underbjerg Hansen i øvrigt fulgte via sin iPad fra kommune-tv. Dog kun i begyndelsen.

For da lægerne besluttede at fjerne medicinen, fordi den gav Carina Underbjerg nogle bivirkninger, måtte det mere end højgravide byrådsmedlem fra Venstre opgive at følge med. I stedet gik hun i gang med at føde, og en time senere cirka dukkede lille Lærke så op.

Eller rettere: Pænt store Lærke kom til verden. Ved ankomst målte hun 53 centimer, mens vægten blev noteret til næsten fire kg - 3980 gram for nu at være helt præcis.

Annonce

Carina Underbjerg Hansen

Byrådspolitiker for Venstre.Blandt Venstres byrådsmedlemmer var hun den, der fik femte flest stemmer ved byrådsvalget 2017. Et byrådsvalg, der i øvrigt fandt sted på hendes fødselsdag 21. november.

Hun sidder i arbejdsmarkedsudvalget samt kultur- og fritidsudvalget for partiet.

Carina blev født i 1989 - 12 dage efter Berlinmurens fald - og fylder altså 29 år om små tre uger.

Hendes kæreste og Lærkes far hedder Thue Kloster Nielsen.

Ros til personalet

Selv om kritikken de senere år er haglet ned over Sygehus Sønderjylland, er der ingen sure miner fra det nybagte forældrepar. Tværtimod.

- Omgivelserne har været fantastiske, og vi har fået al den hjælp og tryghed fra personalet, som vi kunne ønske, lyder roserne fra Carina Underbjerg Hansen mod de ansatte på sygehuset i Aabenraa.

Den stolte far, Thue Kloster Nielsen, var naturligvis med hele vejen, og han fik lov til at klippe navlestrengen over, sådan som moderne fædre nærmest bør gøre.

Til gengæld blev Lærkes morfar nødt til vente med at se sit første barnebarn. Eivind Underbjerg Hansen sidder også i byrådet for Venstre, og han måtte lytte til en masse ord om jollehavnen, samtidig med at hans ældste datter var ved at gøre ham til morfar.

Kørekort som 18-årig

Han er naturligvis så stolt, som nybagte bedsteforældre altid vil være, men han glæder sig også over, at lille Lærkes fødsel var noget mindre dramatisk end, da Carina selv blev født. Her stødte nemlig komplikationer til, og hun måtte tages ved et akut kejsersnit.

Det var den 21. november 1989, og herefter fulgte hendes tre søskende med intervaller af tre år, og de er godt i vej, som det hedder.

Med endnu mere stolthed fortæller morfar Eivind, at hans fire børn alle tog deres kørekort, den dag de fyldte 18 år.

Følger Lærke i det spor, får hun ret til at føre bil 31. oktober 2036.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce