Annonce
Kolding

Politiker i socialudvalg: 23 procents sygefravær i familierådgivningen er helt sindssygt

Kristina Jørgensen (DF) der er medlem af social- og sundhedsudvalget er rystet over, at fraværet i en del af familierådgivningen er vokset markant fra 14,25 procent sidste år til 23,28 procent i januar. Privatfoto

Da sygefraværet lå på 14,25 procent i en del af Kolding Kommunes familierådgivning blev tallet kaldt alarmerende. En ny status viser, at tallet i januar var 63 procent højere, så knap hver fjerde medarbejder var syg. Politiker kalder udviklingen for uforståelig og fuldstændig uacceptabel.

Annonce

Kolding: Kristina Jørgensen (DF) var ved at falde ned af stolen, da hun i den nye dagsorden for social- og sundhedsudvalget kunne læse, at fraværet i en del af Kolding Kommunes familierådgivning i januar var oppe på 23,38 procent.

Tallet omfatter 17 ansatte i det afsnit, der har med børn i alderen 0-12 år at gøre.

I januar fik hun oplyst et samlet sygefraværstal for 2018. Det lå på 14,25 procent. Et tal som både hun og kommunens social- og handicapchef Bettina Brøndsted betegnede som alarmerende højt.

- At den første status så viser, at tallet er vokset, så knap hver fjerde medarbejder er sygemeldt, det er helt sindssygt. Når det første tal var alarmerende, så ved jeg ikke, hvad det rette begreb er for det nye tal. Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg kan ikke forstå, at det kan komme så vidt, for det er ikke noget, der er kommet fra den ene dag til den anden, siger Kristina Jørgensen.

Sygefravær

På onsdagens møde i social- og sundhedsudvalget får politikerne en status på familierådgivningen.Af dagsordenen fremgår det blandt andet, at sygefraværet i afsnittet for børn i alderen 0-12 i januar lå på 23,28 procent. Det er mere end 14 gange højere end i afsnittet for unge, hvor det i januar lå på 1,59 procent.

I familierådgivningen som helhed lå fraværet på 6,76 procent.

Annonce

Undersøgelse på vej

Sagen skal behandles i udvalget på onsdag.

- Som jeg er blevet oplyst, så skyldes det høje sygefravær ren og skær sygedage. Det handler altså ikke om graviditetsgener og lignende. Jeg forestiller mig, at det er langtidssygemeldinger, der bunder i stress og er en udløber af dårlig trivsel, men det er ikke noget, jeg ved.

Kristina Jørgensen fortæller, at på baggrund af de høje tal for januar, så er hun meget taknemmelig for, at udvalget i december gik med til, at familieafsnittet for børn skal have et helt særligt fokus i forhold til de eksterne analyser, som man skal have udarbejdet.

- Når knap en fjerdedel af afdelingen er syge, så tænker jeg på de børn og familier, der ikke kan få den støtte, de skal have, siger Kristina Jørgensen.

Hun tænker også på de personlige omkostninger, det har for de sygemeldte medarbejdere, og de kolleger, der er til stede på arbejdspladsen og må løbe hurtigere.

- Det må koste utroligt meget at holde det afsnit kørende med det høje antal sygemeldinger. Derfor giver det god mening, at vi får endevendt hele familieafdelingen - og specielt det afsnit - for at sikre os, at vores medarbejdere er i trivsel, og at vi ikke kaster penge ud til vikardækning. Det kan kun gå for langsomt.

Annonce

Flere spørgsmål

Kristina Jørgensen planlægger at stille flere spørgsmål til familierådgivningen.

- Da udvalget holdt møde i december blev medarbejderomsætningen udpenslet ret tydeligt, men nu på februarmødet har forvaltningen valgt, at medarbejderomsætningen skal stå i et lukket bilag. Det har jeg umiddelbart svært ved at forstå, og det er en af de ting, jeg vil spørge ind til.

I december fik politikerne at vide, at 15 af de 73 medarbejdere i den samlede familierådgivning stoppede sidste år. Det svarer til omkring 20 procent.

Kolding Kommunes social- og handicapchef Bettina Brøndsted erkender, at tallet for sygefravær fortsat er for højt. Hun fortæller, at der arbejdes ihærdigt på at bringe tallet ned, men hun har først mulighed for at kommentere sagen yderligere tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce