Annonce
Kolding

Politiker i socialudvalg: Sygefraværet er alarmerende højt i en del af familieafdelingen

Sygefraværet i den del af Kolding Kommunes familieafdeling, der har med børn fra 0-12 år at gøre, er oppe på 14,25 procent. Modelfoto: Coulorbox

Sygefraværet i den del af Kolding Kommunes familieafdeling, der har med børn fra 0-12 år at gøre, er oppe på 14,25 procent. Nu har politikerne pålagt forvaltningen at dykke ned i sagen og gøre noget ved problemet. Trivselsundersøgelse på vej.

Annonce

Kolding: Efter mødet i social- og sundhedsudvalget i december var Kristina Jørgensen (DF) bekymret over, at hver femte medarbejder i familierådgivningen er stoppet i løbet 2018. Og panderynkerne er ikke blevet mindre efter denne uges udvalgsmøde.

- Nu har jeg blandt andet stillet spørgsmål til sygefravær. Svarene viste, at i forhold til de sagsbehandlere, der har med de 0-12 årige at gøre, er sygefraværet alarmerende højt. For 2018 lå det på 14,25 procent. Det er langt højere end gennemsnittet på 2,97 procent for hele familieafdelingen, som vi i udvalget fik fremlagt fra forvaltningen i december.

På det seneste møde blev der ikke dykket ned i forklaringer på fraværet.

- Vi har nogle dygtige medarbejdere, som har et højt sygefravær. Og nu har vi politikere pålagt forvaltningen at dykke ned i udfordringerne og finde grunden og en vej til, hvordan vi kan få rettet op på det, forklarer Kristina Jørgensen.

Det er afdelingen for de 0-12 årige eksklusiv visitation og familieplejekonsulenterne, der har det høje fravær. Det drejer sig om i alt 17 medarbejdere, hvoraf tre arbejder på deltid.

- Det høje fravær er altid ledelsens ansvar, men når alt kommer til alt, er det os som kommunalbestyrelse, der har det overordnede ansvar.

Familieafdelingen

Familierådgivningen tilbyder rådgivning og pædagogisk støtte til børnefamilier, børn og unge, der har brug for særlig hjælp.

Du kan kun modtage familierådgivningens tilbud, hvis de ansatte vurderer, at du har et særligt behov for hjælp. Dog tilbydes åben anonym rådgivning til alle børnefamilier i Kolding Kommune. Kilde: Kolding Kommune

Annonce

Trivselsundersøgelse på vej

Kristina Jørgensen har også spurgt ind til anciennitet. Medarbejderne har i gennemsnit været ansat et år og ti måneder.

- Det tal er ikke vældig højt. Det kan selvfølgelig være, at de ansatte har erfaring fra andre kommuner, men jeg ville se det som en styrke at have erfarne rådgivere og være i stand til at fastholde dem.

Hun har fået tre ting igennem. For det første skal der gennemføres en anonym trivselsundersøgelse i afdelingen, og resultatet skal forelægges udvalget.

- For det andet skal vi i udvalget have månedlige opfølgninger på sygefravær og medarbejderomsætning. Og for det tredje skal der et særligt fokus på afsnittet for børn fra 0-12 år, når familieområdet ligesom alle andre områder skal analyseres, fortæller hun.

Annonce

Intet at udsætte på arbejdet

Har det høje sygefravær og den store udskiftning af medarbejdere ramt borgerne?

- Jeg har ingen konkrete eksempler på, at man kunne have forhindret en ulykke, hvis det havde været den samme rådgiver, men der går altid noget tabt af det relationsbårne arbejde, når der sker udskiftning af medarbejderne.

Får I mange klager?

- Afdelingens resultater udadtil kan der ikke sættes en finger på. Der kan godt være enkeltsager, men jeg har ikke hørt fra borgere eller forældre, der har noget at udsætte på det arbejde, rådgiverne udfører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce