Annonce
Varde

Politiker: Jeg er bange for, nogle vil vælge vores strande fra

Preben Friis-Hauge på Henne Strand, der i Friluftsrådets opgørelse ligger som nummer 167 ud af 213 strande med Blå Flag eller som her, Badepunkt-flag. Preben Friis-Hauge undrede sig straks han så opgørelsen - nu viser det sig, Friluftsrådet sammenligner tal opnået med forskellige målemetoder. Foto: Jacob Schultz
Preben Friis-Hauge, formand for plan- og teknikudvalget i Varde Kommune, undrer sig over Friluftsrådets benchmarking.
Annonce

Varde: Formanden for plan- og teknikudvalget i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge, undrede sig, straks han så Friluftsrådets top 25 over Danmarks reneste strande.


Jeg er bange for, at der er folk, der vil vælge strande fra, fordi de ikke er i top 25.

Preben Friis-Hauge, formand for Plan- og Teknikudvalget i Varde Kommune


- Vi var ikke i top 25 med de attraktive strande vi har? Vores natur og vores strande er det, der virkelig trækker turister, og vi har det næsthøjeste antal turister udenfor København. Det ville vi vel ikke have, hvis vores strande var så umulige, siger han og fortsætter:

- Det, der undrer mig, er, hvorfor laver Friluftsrådet en benchmarking over vores strande og siger, at nogle er bedre, og nogle er dårlige? Jeg er bange for, at der er folk, der vil vælge strande fra, fordi de ikke er i top 25.

Varde Kommune er Danmarks største bade-turistkommune. Kundeundersøgelser viser altid, at turisterne først og fremmest kommer på grund af naturen og strandene. Selv i onsdagens sommerkulde var badegæster i bølgerne ved Henne Strand.  Foto: Jacob Schultz
Annonce

Hvor kan man klage?

Vil du klage over, at sammenligningen sker på et forkert grundlag?

- Jeg aner ikke, hvor jeg skal klage henne. Vi kan ikke gøre andet end at sige, der er brugt to forskellige analysemetoder. Vi kan ikke klage over Friluftsrådet, men hvis Friluftsrådet ikke selv kan se, at det her ikke er godt, så er det snart mest synd for Friluftsrådet, siger Preben Friis-Hauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce