Annonce
Aabenraa

Politiker må i retten: Facebook-sag rammer folketingskandidats valgkamp

Philip Tietje (V), byrådsmedlem i Aabenraa Kommune og folketingskandidat i Tønderkredsen, slipper ikke for en tur i retten i Facebook-chikanesagen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Sagsøgte Philip Tietje (V) slipper ikke for en tur i retten i Facebook-chikanesagen - og dét tæt på det folketingsvalg, han er opstillet til. Et ønske om en hurtig afvisning af sagen blev ikke imødekommet.

Aabenraa: Retten i Sønderborg har afvist Philip Tietje (V).

Politikeren havde ellers håbet, sagen mellem ham og tidligere byrådsmedlem Kaare Solhøj Dahle kunne deles i to. På den måde kunne Tietjes ønske om, at retten skulle afvise sagen, behandles først. Derefter kunne retten så tage stilling til selve sagen - nemlig Solhøj Dahles påstand om, at Tietje har chikaneret ham via en falsk Facebook-profil.

Men den var retten ikke med på.

- Tietje fik ikke held til at få sagen afvist, og det manglede sgu også bare, mener Karoly Németh, der er advokat for Kaare Solhøj Dahle.

Sagen endte med et civilt søgsmål, efter at anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi i august sidste år besluttede, at der ikke var grundlag for at rejse sigtelse mod Philip Tietje.

I stedet er der indkaldt til domsforhandling i retten den 25. april og 2. maj næste år.

- Vi havde tænkt, at beslutningen om, om sagen skulle afvises eller ej kunne ske på det foreliggende grundlag. I princippet på skrift, siger Hans Henrik Wurlitzer, som er advokat for Philip Tietje.

- Så skulle man ikke have indkaldt vidner og brugt en masse tid på det, men det er ikke det, modparten ønsker. Modparten ønsker at profilere sig, lyder det fra advokaten.

Annonce

Vi havde tænkt, at beslutningen om, om sagen skulle afvises eller ej kunne ske på det foreliggende grundlag.

Hans Henrik Wurlitzer, advokat for Philip Tietje

Tietje: - Det er træls

Philip Tietje havde ønsket, at sagen blev behandlet hurtigere, fordi han i Tønderkredsen er opstillet som kandidat til det folketingsvalg, der kommer senest til sommer og formentlig i løbet af foråret.

- Det er træls, men det må jo være, som det er, siger Philip Tietje, der erkender, at medieomtale af sagen kan få betydning for hans valgkamp:

- Hvis I (JydskeVestkysten, red.) skriver forfærdeligt meget om det, kommer det til at betyde ret meget.

Påstanden fra Karoly Németh er i første omgang, at Philip Tietje skal anerkende, at det er ham, der har skabt eller medvirket til at skabe profilen "Jeppe Laursen".

Der vil, ifølge Németh, ikke blive anlagt en decideret injuriesag, men man vil have Philip Tietje til at erkende, at han har lavet den falske profil, og indrømme og beklage de beskyldninger, man mener, Tietje har fremsat. Et ønske om erstatning kan også blive aktuelt.

- Det skal være en symbolsk erstatning for at få fastslået, at sådan kan man ikke opføre sig, siger Karoly Németh.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce