Annonce
Haderslev

Politiker: Netværksstedet Sporet hører til i et andet udvalg

Malene og Christoffer er nogle af de unge, der har brugt Sporet gennem flere år, og for dem er det langt mere end blot en "varmestue". Der er det tryghed og nærhed. Det kan byens øvrige væresteder ikke levere. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
I tirsdagens avis skrev vi, at projektet HeadSpace var forankret i børn- og familieudvalget. Det er forkert, påpeger socialdemokraternes Henrik Rønnow.

HADERSLEV: Netværksstedet Sporet er igen i fare for lukning. Det er i hvert fald den opfattelse, de unge og de frivillige har fået. De unge og de frivillige venter på at blive indkaldt til en dialog om, hvad der skal ske fremover, og hvordan man fra kommunens side vil arbejde videre med at sikre tilbuddet til nogle af de skrøbeligste unge i kommunen.

Det, de har hørt ind til videre, vækker ikke den store tryghed. Fordi det er, at projektet HeadSpace skal tage over og holde samtaler med de unge. De unge peger dog på, at det som Sporet tilbyder, er noget helt andet. Det giver Henrik Rønnow (S) faktisk de unge ret i:

- Som jeg ser det, vil det ikke være muligt at videreføre Sporet gennem Headspace. Der er tale om to meget forskellige tilbud og to meget forskellige målgrupper, skriver Rønnow i en mail til JydskeVestkysten, hvori han også bekendtgør:

- Etableringen af Headspace skrider i øvrigt planmæssigt frem, og jeg har store forventninger til, at stedet kan blive et godt aktiv for de børn og unge, der har brug for støtte og nogen at tale med.

Annonce

Forkert skrevet

Rønnow peger i øvrigt på, at det var forkert, da avisen skrev, at HeadSpace er forankret i udvalget for børn- og familie.

- Det er ikke korrekt, at Headspace er forankret i udvalget for børn- og familie. Headspace er forankret i Socialudvalget. Sporet er forankret i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Det er altså ikke fra Udvalget for Børn og Familier, at dialogen om Sporet skal sættes i værk, som det fremgår af artiklen. Det er fra det udvalg, som Børge Koch selv er formand for.

Børge Koch (RV), der er formand for Sundhed og Forebyggelse medgiver, at Sporet ansvarsmæssigt ligger i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Udvalget har pr. 1. januar 2021 overtaget opgaven, eller Sporet, fra voksenudvalget:

- Headspace er ganske rigtigt forankret i socialudvalget, men det er børn- og familieforvaltningen, der administrerer opgaven med HeadSpace, og det er herfra at man har haft kontakt til de unge på Sporet, forklarer Børge Koch, og tilføjer:

- Det kan være svært for alle, også avisen, og ikke mindst de unge, at finde rundt i, men det er vigtigt, at der kommer gang i dialogen. Det er vigtigt for de unge.


Det kan være svært for alle, også avisen, og ikke mindst de unge, at finde rundt i, men det er vigtigt, at der kommer gang i dialogen. Det er vigtigt for de unge.


Annonce

Dialogen på rette spor

Både han og Jon Krongaard (DF) var aktive, da Sporet i september 2019 sidst var i farezonen. Ved den lejlighed blev der bevilliget penge til halvandet års drift, mens man fandt en længerevarende løsning. Der er bare ikke sket noget.

Det kommer ikke bag på Henrik Rønnow:

- Da det borgerlige flertal indgik et budgetforlig i 2019, advarede jeg om, at det ikke var korrekt, når blandt andre Jon Krongaard (DF) påstod, at det var lykkedes at redde Sporet. Noget han i øvrigt gentog i forbindelse med budgetforhandlingerne sidste år. Fakta er, at der i det borgerlige budgetforlig kun blev afsat midler til drift af ”Sporet” i halvandet år.

Han giver dog ikke noget bud på, hvor eller hvordan de unge kunne rummes. De frivillige peger til gengæld på, at en lukning af Sporet vil medføre flere indlæggelser på psykiatrisk afdeling. Og det koster kommunen cirka 1500 kroner i døgnet. Blandt andet derfor vil Børge Koch sætte sig i spidsen for at få dialogen på sporet, så Sporet kan holde op med at være en varm kartoffel, og det bakker Jon Krongaard op om.

- Vi skal finde en løsning, det må kunne lade sig gøre.

Kort om Headspace

Headspace er del af Foreningen Det Sociale Netværk. Headspace er etableret over det meste af landet, og nu også snart i Haderslev.

Headspace er "nogen at tale med for alle børn og unge mellem 12 og 25 år". Man kan komme til Headspace i et af deres centre eller chatte med deres frivillige for at dele tanker, som er svære at dele med andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Esbjerg For abonnenter

Bred opbakning til alternativ fritagelse for nationale test: - Det føles rent ud sagt som tidsspilde

Kolding

Fodboldformand jubler: - Vi gør klar til at få op mod 1500 tilskuere på Kolding Stadion

Annonce