Annonce
Haderslev

Politiker: Netværksstedet Sporet hører til i et andet udvalg

Malene og Christoffer er nogle af de unge, der har brugt Sporet gennem flere år, og for dem er det langt mere end blot en "varmestue". Der er det tryghed og nærhed. Det kan byens øvrige væresteder ikke levere. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
I tirsdagens avis skrev vi, at projektet HeadSpace var forankret i børn- og familieudvalget. Det er forkert, påpeger socialdemokraternes Henrik Rønnow.

HADERSLEV: Netværksstedet Sporet er igen i fare for lukning. Det er i hvert fald den opfattelse, de unge og de frivillige har fået. De unge og de frivillige venter på at blive indkaldt til en dialog om, hvad der skal ske fremover, og hvordan man fra kommunens side vil arbejde videre med at sikre tilbuddet til nogle af de skrøbeligste unge i kommunen.

Det, de har hørt ind til videre, vækker ikke den store tryghed. Fordi det er, at projektet HeadSpace skal tage over og holde samtaler med de unge. De unge peger dog på, at det som Sporet tilbyder, er noget helt andet. Det giver Henrik Rønnow (S) faktisk de unge ret i:

- Som jeg ser det, vil det ikke være muligt at videreføre Sporet gennem Headspace. Der er tale om to meget forskellige tilbud og to meget forskellige målgrupper, skriver Rønnow i en mail til JydskeVestkysten, hvori han også bekendtgør:

Annonce

- Etableringen af Headspace skrider i øvrigt planmæssigt frem, og jeg har store forventninger til, at stedet kan blive et godt aktiv for de børn og unge, der har brug for støtte og nogen at tale med.

Forkert skrevet

Rønnow peger i øvrigt på, at det var forkert, da avisen skrev, at HeadSpace er forankret i udvalget for børn- og familie.

- Det er ikke korrekt, at Headspace er forankret i udvalget for børn- og familie. Headspace er forankret i Socialudvalget. Sporet er forankret i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Det er altså ikke fra Udvalget for Børn og Familier, at dialogen om Sporet skal sættes i værk, som det fremgår af artiklen. Det er fra det udvalg, som Børge Koch selv er formand for.

Børge Koch (RV), der er formand for Sundhed og Forebyggelse medgiver, at Sporet ansvarsmæssigt ligger i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Udvalget har pr. 1. januar 2021 overtaget opgaven, eller Sporet, fra voksenudvalget:

- Headspace er ganske rigtigt forankret i socialudvalget, men det er børn- og familieforvaltningen, der administrerer opgaven med HeadSpace, og det er herfra at man har haft kontakt til de unge på Sporet, forklarer Børge Koch, og tilføjer:

- Det kan være svært for alle, også avisen, og ikke mindst de unge, at finde rundt i, men det er vigtigt, at der kommer gang i dialogen. Det er vigtigt for de unge.


Det kan være svært for alle, også avisen, og ikke mindst de unge, at finde rundt i, men det er vigtigt, at der kommer gang i dialogen. Det er vigtigt for de unge.


Annonce

Dialogen på rette spor

Både han og Jon Krongaard (DF) var aktive, da Sporet i september 2019 sidst var i farezonen. Ved den lejlighed blev der bevilliget penge til halvandet års drift, mens man fandt en længerevarende løsning. Der er bare ikke sket noget.

Det kommer ikke bag på Henrik Rønnow:

- Da det borgerlige flertal indgik et budgetforlig i 2019, advarede jeg om, at det ikke var korrekt, når blandt andre Jon Krongaard (DF) påstod, at det var lykkedes at redde Sporet. Noget han i øvrigt gentog i forbindelse med budgetforhandlingerne sidste år. Fakta er, at der i det borgerlige budgetforlig kun blev afsat midler til drift af ”Sporet” i halvandet år.

Han giver dog ikke noget bud på, hvor eller hvordan de unge kunne rummes. De frivillige peger til gengæld på, at en lukning af Sporet vil medføre flere indlæggelser på psykiatrisk afdeling. Og det koster kommunen cirka 1500 kroner i døgnet. Blandt andet derfor vil Børge Koch sætte sig i spidsen for at få dialogen på sporet, så Sporet kan holde op med at være en varm kartoffel, og det bakker Jon Krongaard op om.

- Vi skal finde en løsning, det må kunne lade sig gøre.

Kort om Headspace

Headspace er del af Foreningen Det Sociale Netværk. Headspace er etableret over det meste af landet, og nu også snart i Haderslev.

Headspace er "nogen at tale med for alle børn og unge mellem 12 og 25 år". Man kan komme til Headspace i et af deres centre eller chatte med deres frivillige for at dele tanker, som er svære at dele med andre.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kommunalvalget i Haderslev: Derfor kan det blive 'sindssygt spændende'

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Sønderborg

Usædvanligt tilbud: Køb en hel gade for under en million

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Konservative: Skolereform suger unge væk fra lokalsamfund

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Billund

Pas på dit hjem: Indbrudstyvene har afsluttet coronapausen

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Kolding

Beruset mand anholdt: Kørte i den gale retning på motorvejen

Annonce