Annonce
Haderslev

Politiker om Gravene: Træløfter er halvhjertet småsnak

Slesvigsk Partis Carsten Leth Schmidt agter at stemme imod, når Haderslev Byråd tirsdag skal stemme for et forslag om træer på Gravene. Han vil have et koordineret projekt for hele Haderslev bymidte og ikke det, som han kalder halvhjertede tiltag. Foto: Stine Hygum
Slesvigsk Partis Carsten Leth Schmidt vil have en koordineret og prioriteret projekt for Gravene og Haderslev Midtby. Mandag vil han forsøge at få sine kolleger i den borgerlige fløj til at besinde sig.

Haderslev: - Uanstændigt, uprofessionelt og tilfældigt spilfægteri.

Slesvigsk Partis Carsten Leth Schmidt er røget helt op i det røde felt. Diskussionen om Gravene og økonomiudvalgets beslutning om - på baggrund af et medlemsinitiativ fra Liberal Alliances Thomas Vedsted - at bruge 2,6 millioner kroner til at rejse nye træer på Gravene i år har fået blodet til at koge i den ellers besindige politiker:

- Det er halvhjertet småpjat og den ringeste enkeltsagsløsning, som man overhovedet kan forestille sig. Målet er fuldt, valgkampen er begyndt, siger Carsten Leth Schmidt, der af samme årsag har truffet en beslutning:

- Jeg stemmer imod, når punktet tirsdag bliver sendt til afstemning i byrådet. Imod, fordi man ignorerer de fælles milepæle i byrådet, imod, fordi man helt uanstændigt totalt kobler de 300 borgere, der sidste år engagerede sig i byrumsafprøvningerne i Haderslev, af og først og sidst imod, fordi vi med denne løsrevne handling helt grundlæggende hverken løser pladsens eller byens udfordringer. Slet ikke i en tid som nu, hvor butikkerne dør i gaderne. For tiden har vi 52 tomme butikker, alene i Haderslev C, siger Carsten Leth Schmidt.

Annonce

Baggrund

Haderslev Kommune gennemførte sidste år i samarbejde med det sociale arkitektkontor Hele Landet en række byrumsafprøvninger i Haderslev.

Den videre proces skulle have været aftalt på det seneste møde i økonomiudvalget i juni sidste år.

På grund af manglende økonomi blev punktet udsat - og er aldrig blevet videredrøftet siden.

Gravene kom i spil, da flere politikere for nogle uger siden igen begyndte at drøfte behovet for forskellige former for overdækning.

Fælles strategi

På gruppemødet i den borgerlige fløj mandag vil han redegøre for sit synspunkt og opfordre til, at hans gruppefæller besinder sig:

- Vi skal have en prioriteret plan, et koordineret og samlet projekt for midtbyen, der giver mening, og hvor vi får mest for pengene. Vi skal derfor først og sidst ud at prioritere og koordinere med alle de frivillige, der sidste år engagerede sig i debatten og byrumsafprøvningerne. Vi skal samarbejde med kulturaktører, handelsstanden, restaurationsbranchen, og i kultur og fritid skal vi arbejde på tværs med økonomiudvalget og plan og miljø for at finde de bedste løsninger - sammen med alle de gode, frivillige kræfter. Vi skal skabe netværk og sætte flere små initiativer i gang i en fælles strategi og et fælles bylivsprojekt.

Et samlet projekt

Carsten Leth Schmidt håber stærkt, at hans byrådskolleger er lydhøre overfor argumenterne:

- Ikke fordi, der ikke skal ske noget, for det skal der, men fordi vi skal arbejde videre, hvor vi slap sidste år. Lige pludselig sov midtbystrategien stille ind dengang. Vi skal ikke kun gøre Haderslev køn for at gøre den køn, men for at der også kan komme luft til handel og turisme, lyder det fra politikeren, som peger på arkitekt Mikkel Martinusen fra Tegnestuen Mejeriets skitser til et forbedret Gravene, der torsdag blev præsenteret i JydskeVestkysten:

- Enhver kan se, at det får man ikke for 2,6 millioner kroner. Nej, det, der er brug for, er en midtbystrategi, en prioriteret liste og et samlet projekt. Med sådan én kan vi søge fondsmidler, vi har jo allerede fået et signal fra Realdania. Uden fondsmidler til Gravene og midtbyen formår vi det ikke, siger Carsten Leth Schmidt, der ikke kan lade være med at skælde ud over, at nogle af hans kolleger tilsyneladende har glemt den historie og alt det forarbejde og hjerteblod, der blev lagt.

- Man må godt sætte sig ind i forhistorien. Lige nu kan jeg blot se, at Haderslev bliver overhalet af andre byer, der formår at trække fondsmidler til, fordi de tænker klogt. Det gør vi ikke med det gedemarked af løsrevne soloforslag, der er kommet på banen i de seneste uger. Det handler jo ikke kun om at plante et par træer, male et par skraldespande eller sætte nogle pavilloner til udeservering op. Trafik, regulativer, behov skal indarbejdes. Vi skal gøre det ordentligt, for ellers dør ideerne fra starten og det bliver noget halvhjertet småpjat. Det har købstaden Haderslev ikke fortjent.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Borgmester: Der er grund til lidt mere optimisme end i KIFs tidligere økonomiske kriser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce